2022. szeptember 27., kedd

Ami a helyes horoszkópértelmezésekhez feltétlenül szükséges: A Lilit (I)

 

A titkok titka 1. AZ ELSŐ LILITH: AZ ŐSOK

    

I. Bevezető

     Amikor megjelent a Kolozsvári Költő-filozófus: Bréda Ferenc forrás-kötete, az egyik helybéli filozófiatanár azzal a szellemi nyafogással állt elő, hogy ez a kötet a tudatlanság és a tájékozatlanság bizonyítéka, illetve hogy merő szemtelenség Bréda Feri részéről az, hogy első könyves szerzőként, egyáltalán ontológiai kérdésekről merészel írni, holott komoly filozófusok is óvakodnak ettől a témától. Nos, nekem is, a minap, éppen az egyik volt barátom (Sőt: Brédával közös barátunk!) vetette a szememre ugyanezt, ti., hogy honnan vettem a bátorságot 12 évvel ezelőtt (tehát 46 évesen!) ezt, a minden eddig megírt filozófiai ontológia és szanszkrit kozmogónia állításától teljesen eltérő (Szerintem ezen egyéni és kollektív művek részleges és bizonytalan tapogatózásait egyesítő, és a gyakorló asztrológusi tapasztalataim szerint, a gyakorlati valóságnak teljesen megfelelő) ontológiát (A Lilithet) megírni? – Válaszom: ugyanúgy, ahogy az akkor még csak 23 – 24 éves, és gyakorlati metafizikát egyáltalán nem ismerő, Bréda Ferenc A létezéstől a lehetőségig c. kötetében található, és máig helytálló filozófiai esszéit megírta (Kriterion könyvkiadó, Forrás-sorozat, Bukarest, 1980.)

     Az embernek, mint abszolút (Isteni) lényeggel és mágikus erejű képzelőerővel rendelkező lénynek, a sorsidéző és sors-változtató spirituális értelme és képzelete (mágikus) ereje által is, lehetősége van az öröklött szellemi és biológiai (genetikai) programjainak a javítására, módosítására. Informatikai kifejezéssel: "a programjainak az átírására", vagyis akár azok teljes kicserélésére. A genetikai kódrendszerünk ugyanis nem véletlen anyagi módosulásoknak és szükségszerű örökösödéseknek az egyedül és kizárólagosan a génsebészet által módosítható bázis-struktúrája, amiként a genetikusok azt állítják, hanem mindössze következménye és leképeződése a spirituális és kauzális struktúránkban található szellemi kódrendszerünknek. Ezt viszont befolyásolni: irányítani és változtatni tudjuk a tudatosan használt képzeletünk erejével. Főként a magzatot a méhükben hordó anyák és általában a családanyák képesek erre, akik a legerősebb mágikus képzelő erővel rendelkeznek, amennyiben a várandóssági időszak alatt nem terhesnek, hanem áldott állapotban levő teremtői személyeknek tudják magukat, és ez a képességük megmarad, ha ezt az áldott állapotban elérhető teremtői tudatukat megőrzik a szülés után is. Ez, az áldott állapoti mágikus képzelet, nem csak a magzat alakulására – fejlődésére, képes pozitívan hatni (illetve "terhes"-ségi koncepció esetén: rombolóan és károsan hatni) anélkül például, hogy fejlődési hiba-jelző orvosi diagnózisok esetén, génsebészeti beavatkozásokra lenne szükség. Sőt: talán hihetetlen, de ez, a mágikus erejű, tudatos, vagy önkéntelen (pozitív, vagy negatív) családanyai képzelgés, az egész család jólétére is rendkívülien erős befolyást gyakorol, és ezt olyannyira, hogy huzamosan fenntartott és intenzíven átélt negatív családanyai imagináció esetén például, a férfi (az apa) teljességgel tehetetlen és bárhogy is igyekezne, nem képes a család anyagi és egészségi helyzetét pozitív irányba terelni.

     A probléma az, hogy a személyi horoszkóp-értelmezés segítségével történő spirituális és kauzális fejlődési sorsprogramunk feltárása nélkül, vagyis a negatív karmikus meghatározódások megismerése és tudatos feloldása nélkül, képzeletünket és gondolatainkat, de érzelmeinket és tetteinket is, a tudattalan szellemvilágunk legmélyebb rétegeiben rejlő, a horoszkópban a Lilith és a Sárkányfarok által jelzett, velünk született karmikus késztetéseink, irracionális vágyaink, szorongásaink és félelmeink, a tudattalan és önkéntelen negatív képzelgéseink és ösztönös ambícióink befolyásolják. Vagyis:  manipulálják. Hiába képzeli magát az ember tudatos lénynek, képességeinek és tehetségeinek a kiélési a vágya, ezek érvényesítésének a vágya és az általános emberi alapösztönök kiélési vágya, valamint a jellegzetesen emberi, szellemi – kulturális és anyagi – technikai megvalósítások iránti vágya és igénye mellett, a képzeletvilágát és így egész sorsát is, háttérből az anyai ági őseitől öröklött negatív szellemi - spirituális determinációk határozzák meg, befolyásolják és irányítják. És ezt anélkül, hogy az egyén erről tudna.

     Az anya ugyanis a lét-alap, de a létfolytonosság alapmintája, alapmatrixa is, és nem csak biológiailag, hanem (főként) spirituálisan is. Ezt abból az egyszerű tényből is kikövetkeztethetünk, hogy miközben az egyediséget, az egyedi jellegzetességeket adó férfiivarsejtek folyamatosan kicserélődnek, azok a női petesejtek, amelyek az általános és a személy biológiai eredetünket adják és az alap-genetikai struktúránkat meghatározzák, amellett, hogy százszor olyan nagyok és összetettek, mint a változó felépítésű ivarsejtek, már azelőtt kialakulnak és véglegesen készen állnak az édesanyáink petefészkében (nagyanyáink méhében), mielőtt ők megszületnének. Magyarán: nem csak, hogy az anyáink szervezetében és aurájában (spirituális struktúrájában), nem csak, hogy az anyánk érzelem, gondolat és képzelet-világa által közvetlenül befolyásoltan alakultunk ki kilenc hónapon át embrió-magból megszületni képes emberkévé. Hanem minderre ráadásként, ahhoz a női őssejthez, amely az anyánk petefészkében várt a megtermékenyítésre anyánknak a megszületése óta, és amit az apánknak az éppen "aktuálisan" rendelkezésre álló, tehát az aktus előtt maximum néhány hete létrejöhetett ivarsejtje később megtermékenyít, a nagyanyánk szervezete szállította az alapanyagot. Vagyis: ez, a létünk alapját képező petesejt az anyai nagyanyánk aurájának - spirituális struktúrájának: tudattalan érzelmeinek, gondolatainak és képzelgéseinek a kauzális bélyegét viseli magán, ezt a szellemi programot öröklik az unokák.

     Ez előtt a cáfolhatatlan és letagadhatatlan, materiális tény előtt nem lehet mást tenni, mint a férfiúi és apai hiúságunkat visszafogva, fejet hajtani és belőle a megfelelő metafizikai következtetéseket levonni ("Ami fent van, ugyanaz mint ami lent van és ami lent van, ugyanaz, mint ami fent van."), és a nőknek (Az anyáknak!) a kamaszkor előtti gyermekeink testi épségéért és egészségéért való teljes spirituális felelősséget a pedagógusok az orvosok és a pszichológusok kezéből elvenni és a törvényes helyébe: az anyai érzés- és képzeletvilágba, vagyis az anyai spirituális felelősségbe vissza helyezni!

         Mindemellett és ezekkel együtt, azt is kell tudni, hogy nem csak képességeket és tehetségeket öröklünk a szüleinktől (És amint láttuk, kb. 75-80 százalékban az anyai ági ős-szüleinktől), hanem az emberi mivoltunknak megfelelő, jellegzetes ember-életi (kulturális – antropológiai) rendeltetési feladatokat, vagyis ún. kauzális örökségeket is, amelyek viszont az általános jellegük mellett, magukban hordozzák azokat a sajátos bélyegeket is, amelyek az anyai ági ősanyáink személyi karakterére és sors-probléma jellegére (egyéni és családi sorsára) voltak jellemzőek. Azt, hogy ez mit is jelent valójában, illetve hogy miképpen jönnek létre ezek a sajátos szellemi csomagok, és miképpen történik az utódokra való (önkéntelen és öntudatlan) átörökítésük, részletesen kifejtettem a Spirituális memória c. tanulmányomban.

     Ezen a helyen azt kell megértenünk, hogy ezen a szülői – anyai örökségen keresztül végül is, kapcsolatban állunk az egyetemes teremtés ős-okával, funkciójával és rendeltetésével.

         Annak érdekében tehát, hogy megértsük az anyai ági ősöktől öröklött, rejtett (Karmikus) spirituális programok jellegét, előbb meg kell értenünk a teremtés ős-okából és rendeltetéséből eredő, abból logikusan következő, igazi és általános emberi rendeltetésünk jellegét, vagyis az életünk kauzális okát és funkcióját, amely ok és funkció nem lehet nem azonos az egyetemes teremtés okával, funkciójával és rendeltetésével: a megváltással. Az embernek tehát elsősorban azt kell tudomásul vennie, hogy bármilyen érdekes és izgalmas csodalény is lenne ő mint egyedi személy, hogy bármilyen rendkívüli elgondolásai lennének és saját személyével és az élete értelmével kapcsolatosan, hogy bármilyen, csak egyedül rá jellemző, rendkívüli individuális képességekkel és tehetségekkel is rendelkezne, – a megfelelő arányok szintjén persze, de – az ő létének és életének is ugyanaz az alapvető lényegi lét-rendeltetése és funkciója, mint az egész létnek (a Teremtésnek) és mint a legegyszerűbb lénynek: a minél nagyobb mértékű kiegyenlítődés elérése, vagyis a benne és általa (is) megnyilvánuló léterőknek, az egymással kiegyenlített harmonikus egységének a megvalósítása és ez által, a környezetével való harmonikus egység megvalósítása. Ez az egyetemes megváltás. Ezt szolgálja az egész teremtés a teremtői ősideáktól, a fizikai létformákig és a legegyszerűbb szerves létformáktól az emberig.

     Azt, hogy miért van ez így, vagyis ahhoz, hogy megérthessük az életünk értelmét, okát és célját is megadó egyetemes létezés logikáját, elsősorban a teremtés ős-okát kell megértenünk és ezt nem csak elvont teremtéstani elméletek elsajátítása útján érhetjük el, hanem az által is, hogy a teremtés hajszálereinél álló negatív őserőnek, a Lilithnek a sors-rontó hatásait a személyi életünkben is felfedjük, felfedezzük. Talán visszatetsző és bizarr, de az egyetemes lét-teremtésnek is ugyanaz az kényszerű oka, mint pl. a szerelmi-szexuális kapcsolatok zavarának, a szerelmi válságoknak és a házastársi – élettársi hűtlenkedésnek, a válásoknak. Attól függetlenül, hogy a kívülállók, vagy az érintett személyek (partnerek) milyen érzelmi, környezeti – társadalmi, vagy éppenséggel anyagi okokkal indokolják és magyarázzák, hogy ők miben vélik felfedezni a párkapcsolati válság, illetve a váláshoz vezető krízises helyzet (a konfliktusok) okát, a tapasztalt kauzális asztrológus, biztos szemmel látja azokat a rejtett negatív karaktervonásokat, amelyek a személyi karma feloldatlanságából erednek, és amelyeknek a jellegét, egyéni színezetét a személyi horoszkópban található egyik karma-szimbólum: a Lilith jelöli és magyarázza meg. Amennyiben ennek a válságnak, vagy válásnak az oka egy, az adott kapcsolatnál erősebb, harmadik személy által kiváltott és ahhoz fűződő, „ellenállhatatlan” szerelem, akkor is az asztrológiából és a keresztény misztikából is, Lilit-ként ismert jelenségben kell keresnünk a válságok és a válás igazi okát, mert éppen, hogy a Lilith hatására keletkezik a harmadik személybe való ellenállhatatlan, és mikor fatálisnak, mikor felemelőnek képzelt szerelem is. Mivel a karmikus Lilit-erők éppen , hogy az észveszejtő szerelmi vonzódásokért is felelősek! De ennek a bizonyítása és az ide vonatkozó következtetések és tanulságok levonása, már a Szerelem és a Szexualitás c. tanulmányom tárgya.)

     A Lilith tehát az első, teremtés előtti szellemi ősjelenség: az abszolút lét, az Ős-Abszolútumnak a határtalan és időtlen fennmaradását biztosító belső programja, úgy is mondhatjuk, hogy sóvárgása, a még jobb és tökéletesebb abszolút-állapotok elérésére, a még tökéletesebb kauzális létstruktúrák létrehozására. Informatikai nyelven szólva, a Lilith egy ún. kauzális „motor” program, amely az Abszolútum szüntelen belső fejlődését, és tágulását, öntökéletesítő spirituális strukturálódását, újszerűségét és a régi struktúrák csiszolását, finomítását: tökéletesítését hivatott biztosítani az öröklétben. Vagyis, az adott abszolút létállapottól különböző, annál mindig jobb és tökéletesebb, de mindenképpen attól eltérő állapotot hivatott a Lilith nevű spirituális „motor-program” generálni. Ez a folytonos fennmaradást biztosító biztonsági – fejlődési abszolút alapprogram tehát, úgy is jellemezhető, mint egy őssóvárgás, mindig az adottnál egy jobb, attól eltérő és felsőbb szinteken strukturált, de mindenképpen valamilyen más állapotra való tudattalan vágyakozás, mind az éppen adott abszolút állapot. Vagyis: a Lilith a mindig más, abszolút-élményre, más és új élményekre is való őssóvárgás, mint amilyen az ősi statikus (Mozdulatlan, nem teremtő, nem dinamikus) abszolút állapotokban adott.

     A Lilith tehát a nem aktív, abszolút ősbékében levő Abszolútum ősvágya egy, az adott abszolúttól eltérő, az adott állapoton kívüli, mindig jobbnak sejtett dinamikus állapotra.

     Mivel az egyetemes holisztikus elv szerint, illetve az analógia alapján, az ember teljes: kauzális, spirituális, mentális, asztrális, energetikai és fizikai meghatározottságokból álló személye, összhatásában leképezi az egyetemes létet, mind rendeltetésében, tehát lét-funkciójában, mind az ún. „működési mechanizmusában”, az ős Lilit hatásai éppen úgy érvényesülnek benne, mint az, az abszolútummal való ún. intim – belső (személyes) kapcsolata is, amit isteni szikrának neveznek a misztikusok. Az asztrológiai sorsképletekben tehát, éppen azért kell jelentkeznie ennek a sajátos Lilith-pontnak, mivel az ősi Lilith-hatás bennünk is érvényesül az ún. személyi (egyéni) karmikus-csomagunk egy bizonyos, jellegzetes részeként. Az Ős-Lilith lenyomata tehát ott van bennünk is, egy ún. személyes Lilith-hatás formájában, ami egy homályosan sejtelemes, racionálisan nem indokolt de valahol, a sejtelem szintjén, még sem indokolatlan, ősi sóvárgás és vonzódás valami mágikus erejű, határozatlan és homályos “más-állapot” elérésére, mint amiben éppen vagyunk.

         Tudnunk kell azt is, hogy ez az ősi Lilith program, vagy jelenség, ez a mindig valami jobbra, valami másra, másságra, tökéletesebbre, „boldogságosabbra” valós abszolút (a képzeletünknél is finomabb) sóvárgási program, nem lineáris hatással „működik”, hanem ún. fluktuáció-szerűen, hullámzás-szerűen, löket-szerűen, tudományos kifejezéssel: kvantum-szerűen. És amikor egy-egy fluktuációja intenzitásban meghalad egy bizonyos mértéket, akkor a Lilith-hatás át csap az ellentétében (Úgymond túl lő az eredeti célján) és megbontja az abszolút egységet, megbontja az abszolút létet és abból egy – egy részt kiszakítva, azt az abszolút harmónia- és egységállapot ellentétébe fordítja, az abszolút ellentétévé: káosszá változtatja. Vagyis azzá a spirituális őskáosszá, amelyről minden spirituális őskultúra kozmogóniája tudósít.

     A Lilith tehát az, az abszolút létben is eleve létező és adott őssóvárgás, ami megbontja az abszolút létet, tehát az abszolút egységet, és majdhogynem az eredeti abszolút törvényes állapotot is, és olyan rész-állapotokat, vagyis belső réseket (sebeket) hoz létre benne, ahol az abszolút lét-képzelet, az isteni imagináció zavarosan, illetve kaotikusan örvényleni kezd, és amely részekben az abszolút-állapotból kizökkent és kiszakadt rész-egységek, a kaotikus örvénylésbe került ős-elemek, nem engedelmeskednek az ősi egység-vonzásnak (a Szeretetnek), hanem antagonisztikus létállapotok erőivé válva, egymással ellentétesek lesznek és nagy részük még egymással is szembe kerülve, az egymás megsemmisítésére is törekszik.

     Több ilyen abszolút - Lilith-fluktuáció, Lilit hullámzás után viszont, a kauzális káosz – részek (rések...) egyre erősebbé és elterjedtebbé vállnak, és ezeknek az abszolútumból kivált rész-káoszoknak a minőségi növekedése, de a mennyiségi növekedése is, egy bizonyos határ után, már az abszolút őslétet is veszélyezteti, illetve amennyiben nem születik valamilyen megoldás a Lilith-hatások semlegesítésére, vagyis a kaotikus részek újra rendeződésére és magukban valamint egymással való kiegyenlítődésére, a helyzet azzal a veszéllyel fenyeget, hogy a káosz erősebbé és nagyobbá válik az abszolút létnél. A megoldás erre a kauzális krízis állapotra, nyilván, hogy nem a Lilith jelenséget létrehozó és az abszolút lét fennmaradását biztosító ősi fejlődési program megszüntetése (Noha egyes misztikusok szerint ilyen jellegű képzetek is megjelennek az abszolút létben, és ezeket nevezik a misztikusok Isten Haragja nevű állapotnak, lásd Hamvas Béla: Titkos jegyzőkönyv c. esszéjét.), hanem a Lilith által kaotikussá (örvénylővé, rombolóvá, pusztítóvá) tett abszolút-részeknek az önmagukon belül való káosz-mentesítése, majd, az ily módon, az egyesülés lehetősége iránt nyitottá és együttműködővé tett részeknek, az egymással való kiegyenlítése és az abszolút egységbe való reintegrálása (Megváltása.)

         Ezt a célt (Az egyetemes reintegrációt: a megváltódást) szolgálja tehát az egyetemes törvények által irányított és szabályozott, egyetemes teremtés, amely viszont nem az anyagi világ teremtésével kezdődik, hanem előbb a spirituális dimenziók létrehozásával és törvényes strukturálásával - rendezésével. A fizikai dimenzió és az abban létrejövő sűrűbb lét-szubsztancia, amit mi anyagnak nevezünk, szakrális következménye és megfordulási, tükröződési (szakrális) lehetősége, de ugyanakkor megszűnési határállapota is az egyetemes létfolyamatoknak. Az anyagi világot (is!) létre hozó egyetemes teremtésnek tehát azért kell megtörténnie, hogy az anyagnak a határozott szellemi információ-tükröző és információ-raktározó tulajdonságai segítségével, a Lilith által okozott ősromlásban (robbanásban, szétmállásban, örvénylésben) antagonisztikussá vált abszolút léterők határozott formát kapva, egymással kiegyenlítődhessenek és újra egységesülhessenek, ez által meg mentve magukat és az egyetemes Létet is, a teljes pusztulástól – felbomlástól. És persze, így reintegrálódva az abszolút ős-létbe, egyúttal, létre is hoznak új, és új abszolút létállapotokat is.

         Ezért a Lilith a mindenkiben létező, mindig valami sejtelem szerűen jobb és újabb, de főképpen „élvezetesebb”, kényelmesebb és kellemesebb állapotra, sőt: tökéletesebb és ezért megfoghatatlan állapotra való szomjazás jelensége. Tehát a mindig valami másra, az adottól eltérő, jobbnak remélt állapotra, élményre és helyzetre való rejtett vágyakozás csábító ereje. Ezt az öncélú sóvárgást viszont, csak és csakis a tudatos megváltódásra való törekvés ereje képes meghaladni. A Lilith a másállapotra, más helyzetre, az új és más élményre való örök és öncélú sóvár szomjazás tehát. Ő tehát az első és soha el nem múló vágy, Ő az első csillapíthatatlan abszolút kívánság egy olyan új és jobbnak képzelt „más” életállapotra, élményre és tapasztalatra, ami egy adott helyzetben még nincs meg és amit közülünk egyesek az öncélú másságra való sóvárgásban, és mások például a tökéletes hajszolásában, a tökéletesség-mániában, a maximalizmusban élnek meg. A Lilith tehát az Abszolútumban állandóan jelenlevő, soha ki nem elégülő és ki nem egyenlítődő, mindig az adottól eltérő élményre - élményekre és állapotokra való sóvárgás, mindig és állandóan valami mást kívánó, mást kereső, valami jobbat remélő, önkéntelen és öntudatlan, Isteni és Egyetemes őssóvárgás, vagyis az a negatív (abszolút állapot-ellenes) első őserő, ami az Abszolútumban folyamatosan zavart és feszültséget (káoszt) kelt és eredményez.

         A Lilith által keltett zavaros abszolút, tehát kaotikus létállapotok miatt, és egyáltalán, az abszolút állapotot túlfeszítő és megbontó Lilith-erők és hatások miatt, kénytelen az Abszolútum egy része elhagyni az abszolút nyugalmi állapotát, tehát a statikus - nem cselekvő állapotát, és dinamikussá válni. Az Abszolútum első dinamikus mozzanata a Lilith elfojtására, a sóvárgás visszaszorítására tett kísérlet. Ez viszont kudarcba fullad, mivel a Lilith ős-oka, maga a lét fennmaradását biztosító az abszolút belső (immanens) tágulási – fejlődési program, tehát a Lilith eredő lényege szerint, maga is abszolút. Az ELFOJTÁS, A MEGSZÜNTETÉSRE VALÓ TÖREKVÉS eredménye tehát nem csak, hogy kudarc, hanem az abszolút létharagot is kiváltja. Azt a teremtés legalján levő, teremtés előtti létállapotot, amit a keresztény misztika Isten Haragja nevű állapotnak, illetve "A lélek sötét éjszakája" nevű szellemi állapotnak nevez. (Keresztes Szent János, Jakob Böhme és Hamvas Béla. - Lásd utóbbinak a Titkos jegyzőkönyv és Egy csepp a kárhozatból, Patmosz III, és Az ősök nagy csarnoka c. műveit.)

         Ezeknek, a MEGSZÜNTETHETETLEN(!), rettentő ősállapotoknak: a Káosznak, amely terjedő, negatív őserejével veszélyezteti az abszolút létet, valamint az Abszolútumnak a saját maga (A Lilith-sóvárgása) ellen irányuló ősharagnak az ellensúlyozására és kiegyenlítésére válik tehát az Abszolútum Teremtővé, az által, hogy értvén a Lilith felszámolhatatlan belső, abszolút okát, átvilágítja önmagát és ennek eredményeképpen, az elfojtás átváltozik kiáradássá, abszolút Fénnyé: Isteni értelemmé. A rettenetes harag viszont átváltozik áldozattá: odaadássá, Szeretetté, megtermékenyülésre való képességgé.

         Így menti meg a Létet az Abszolútum azáltal, hogy Teremtővé: Fénnyé és Szeretetté, Isteni öntudattá, átvilágító és megtermékenyítő egyetemes világossággá, termékenyítő éber kiáradássá, odaadássá, melegséggé változik és a teremtésben egyszerre megosztja és megsokszorozza magát. A teremtésben ugyanis, de főképpen az anyagi létezésben, lehetővé válik a Lilith által keltett feszültségek feloldása, megszüntetése és lehetővé válik az egymás ellen irányuló abszolút (teremtőivé változtatott) erők kiegyenlítődése és így, az őshagyomány által Lilith-nek nevezett sóvárgás által megbontott egység helyreállítása, az Abszolútumból kiszakadt, kaotikusan örvénylő lét-egységek megmentése, megváltása – megváltódása.

         A Lilith tehát, nem a teremtés oka, mivel a teremtés oka, célja és rendeltetése a megváltás, vagyis a Lilith által megzavart és megszakított abszolút egységnek a helyreállítása, de ő teszi szükségessé a megváltást, a megváltás pedig a teremtést! A Lilith által okozott káosz tehát nem a teremtés igazi oka! Hanem a megváltás elérése, a rend és a nyugalom, illetve az egység helyreállítása a teremtés oka, célja és rendeltetése. De, mivel eredetileg ő bontja meg az egységet, a Lilith a megváltást szükségessé tevő ősi ok és így, ezáltal, ő a megváltódást és ez által teremtést szükségessé tevő kiprovokáló, örök és változatlan negatív ősok is.

         Mint olyan lény, akinek a személyi tudatában – az öntudatában – megjelenik az Egyetemes Léttudat, vagyis az Abszolút léttudat is, tehát, mint Istennek a teremésre vonatkozó első Ideája (- Ádám Kadmon): az ember, születésétől fogva, alaptermészetében, elsődleges tulajdonságként magában hordja a Lilit gyűjtőnéven ismert ősjelenséget is! Ez a bennünk is jelenlevő őssóvárgás az elsődleges és rejtett oka minden sors- és élt-krízisnek, de főképpen a szerelmi, illetve párkapcsolati kríziseknek. “Létezik itt valami, mindennél erősebb szomjúság, amit soha senki nem itatott meg.” (Pilinszky János)

         Mózes azt írja a Teremtés Könyvében, hogy mielőtt az Úr Ádámnak megteremtette volna Évát, Ádám a Lilith - tel élt (él!) a paradicsomban. Ezt úgy kell értenünk, hogy a Paradicsomi állapotban (-a paradicsomról tudjuk, hogy a Teremtőnek a Teremtés előtti ős-állapota és nem egy földrajzi hely!), Isten első ideája: Adam Kadmon, már egy másfajta megnyilatkozásra, egy más állapotnak a megteremtésére (az egység szétválásához és a létezés megsokszorozódáshoz vezető) vonatkozó tudatos teremtési-tervnek az ősideája. Ezt, az Isten első megoldási-ideáját szükségessé tevő, azt létrehívó ős-sóvárgást az asztrológiában is Lilith-nek nevezzük, de van neki egy másik elnevezése is: a Fekete Hold, ami arra utal, hogy a Lilith a Holdnak (A teremtő őserőnek) az elromlott változata, ő az ősi fejlődési programnak a terméketlen, az öncélúvá és rombolóvá sikeredett formája: a foganás, illetve megtermékenyülés és teremtés nélküli, steril mása. És ez éppen a Lilith által létrehozott negatív ős állapotnak az örökösen megmaradó (“újraszülető”), kielégülés és kiegyenlítődés előtti (és kiegyenlítődés és kielégülés nélküli) tulajdonságát fejezi ki.

         Ez, a Lilit által megtestesített ősi hiány-állapot (hiány-információ) tehát, a teremtés aktusát kikényszerítő (kiprovokáló), de azt nem véghez vivő, soha be nem teljesítő, öncélú és szüntelen másra és másságra való vágyakozás, az öncélú egyetemes sóvárgás negatív ősereje. A Lilith tehát az, az indokolatlan, cél nélküli negatív őserő, ami az Abszolútum egységét megbontja és a megbontott egység részeinek egy hányadát arra készteti, hogy kilépjen önmagából és káosszá változzék. A káosz viszont egyre nagyobbá válik és ez a káosz-okozó Lilith őserő, ami kiirthatatlan, hiszen abszolút erő, azzal fenyegeti az abszolút létet, hogy az egészet káosszá alakítja, hogy ez a sóvár kábulat, ez a homályos feszültség és zűrzavar, a pörgő – örvénylő szédület, a sötét örvénylés elnyeli az egész létet. (A Lilit fizikai - kozmikus megfelelője az a jelenség, amit az asztronómiában fekete lyuknak neveztek el.) Ezért és ez által, annak érdekében, hogy ne változzon káosszá a lét-mindenség, szükségessé válik egy olyan folyamat, amely mindezt ellensúlyozza, a kaotikussá vált erőket különválasztja, meghatározza, és egymással újra kiegyenlíti és ez a folyamat a TEREMTÉS.

         Úgy is mondhatni tehát, hogy a Lilith az a negatív őserő, amely abszolútumból kikényszeríti Megváltást lehetővé tevő Teremtést. Mindaz tehát ami a teremtésben és a teremtés által történik, ami a Lilith által ki kényszerített létállapotokban: a teremtési folyamatokban, valamint a Teremtő és a Teremtés közötti kiegyenlítődésben keletkezik, az a Lilith által megbontott egységet (harmóniát) hivatott helyreállítani. A Lilith provokálja ki tehát az Ádám Kádmont, az Abszolútum első ősideáját: az abszolút létet megmenteni hivatott, a Teremtést kiváltó egyetemes és első szellemi ős-okot.

         A Teremtés, ami által az Abszolútum Teremtővé válik és a Lét, Teremtőre és Teremtésre bomlik, valójában azért történik, hogy ellensúlyozza az abszolútumban a Lilith által okozott vibrációkat és később a vibráció-csökkenést, az abszolút zavart (a káoszt) és abszolút feszültséget (a kauzális ősrobbanást) kiegyenlítse. Mondhatni tehát, hogy az egész teremtés, az összes dimenzióival és létezési formáival, el egészen a Teremtés határállapotában létrejött anyagi – fizikai állapotig és természeti és létdimenzióig, a Lilith által okozott zavaroknak és feszültségeknek a kiegyenlítése – kiegyenlítődése érdekében jön létre. És amit ennél a résznél igen fontos megjegyezni: a fizikai állapot idea-megvalósulási formái között, ahol az őserők közötti konfrontációk egyértelműek és határozottak, ott tehát, ahol az összetévesztési lehetőségek a legkisebbek, a kiegyenlítődési lehetőségek a legnagyobbak. Azért mondják a misztikusok, hogy a földi élet a karma-törlesztési lehetőségek legjobb helye. Ezért szent a föld, ezért nem kellene az embernek az öncélú Lilith-játszmákat tovább folyatva és azokat felfokozva, a nagyobb élvezeti lehetőségek mesterséges létrehozása és az öncélú élvezet-okozó anyagok és termékek gyártási hajszája közben, a föld élővilágát és a természeti ökoszisztémákat összezavarni: beszennyezni olyan anyagokkal, amelyek nem természetes módon alakultak ki, nem természetes folyamatok következményeként jöttek létre. Minél inkább elvakulunk a természetellenes eszközök használata, táplálékok fogyasztása és létformák gyakorlása miatt, annál kevesebb a lehetőségünk a belső és külső kiegyenlítettségi állapot: a megváltódás, az egyetemes egybe- integrálódás elérésére.

         Mert minden misztikus és vallásos Isten- és embertan, minden teológiai, teozófiai, antropozófiai és erkölcsfilozófiai elmélet ellenére az ember életének nincs végső soron más (metafizikailag követhető és értelmezhető) célja és értelme, mind az, hogy a szabad akarata, vagyis a személyi önállósága elnyerése után (a személyi tudatosodása után), az életfeladatai beteljesítése közben megszerezhető kiegyenlítődési képességei által, mentesítse önmagát (és környezetét) a Lilith által okozott fordított látástól, a zavart szellemi, lelki és testi állapotoktól (Hogy meg szabaduljon az egyéni karmájától, majd az általános zavartól is). Vagyis az, hogy a saját személyében és környezetével kiegyenlítse az ő személye létesülését is szükségessé tevő, és így a személyében is hordozott Lilith jelegű késztetések által okozott lét-feszültségeket. Azt, hogy milyen életfeladatok felvállalása révén, milyen tudatosan vállalt személyi tapasztalatok árán jut el ahhoz a belátási készséghez – arany öntudathoz: bölcsességhez – amely segítségével önmagában (és környezetében) a Lilith okozta tudati és érzékelési - érzési zavarokat megszüntetheti és a belső feszültségeit kiegyenlítheti (és ezáltal a Lilith által ugyancsak állandóan zavart és felkavart külvilághoz való viszonyát, amennyiben ez rajta múlik: harmonizálhatja), részben kiolvashatjuk mindenkinek a személyi horoszkópja (asztrogramja) által megjelenített spirituális fejlődési sors-programból. Persze, csak amennyiben nem jóslásokra (könnyítési lehetőségekkel való áltatásra és ijesztgetésre) használjuk az asztrológia őstudományát.

     Minden horoszkópban van egy Lilith ugyanis, amelynek az asztrológiai helyzetéből és a bolygókkal alkotott fényszögeiből ki lehet olvasni azt, hogy az illető személyben hol van a kábulatra, az önámításra való hajlam elrejtve, vagyis az, hogy ki milyen jellegű és milyen színezetű koncepciók (eszmék és rögeszmék) szerint szédíti magát és vezeti félre a környezetét, anélkül hogy azt ő, spirituális tudatosítás nélkül észrevenné. Szélsőségesen durva fényszögelés esetén, hogy milyen jellegű (színezetű) kauzális szédület, kábulat és esetleg feloldhatatlannak tűnő örvénylések forgatagában és fogságában vergődik a lelke, milyen, az anyai ági ősöktől öröklött mentális, érzelmi, vagy szexuális devianciák szerint álmodik és képzeleg önkéntelenül és öntudatlanul, vagy éppenséggel tudatosan.

         Az ember személyében a Lilith (a „személyes” Lilith tehát) az ős teremtés által elindított feszültség-oldási és kiegyenlítődési („fejlődési”) folyamatokkal ellentétes, önkéntelen és öntudatlan „bűnbeesésre” serkentő, negatív („ördögi”) erőként jelentkezik. Ez, a mindig új és egzotikusan érdekes és lehetőleg mindig pikáns, vagy finom izgalmakat biztosító élményekre, a rafináltan finom és „édes”, vagy a durva tapasztalatokra, az „adrenalin-növelő” feszültségek és kábulatok izgalmas élményének az elérésére szomjazó (pl. a csalás, az átverés állapotának a bódító izgalmára, vagy éppenséggel a megalázási, vagy megalázottsági lehetőségének – élményének a lelki izgalmára) önkéntelen és öntudatlan sóvárgás, ellenállhatatlanul kísért. Ez a Lilith – őserőnek a hatása bennünk, ami ugyanakkor mindenkinél egyéni és egyedi, aminek mindenkinél más és más a színezete! Ez, az adottól eltérő más-élményre és másállapotra való sóvárgás, megszámlálhatatlanul különböző formákban – különféle vágyakban – jelentkezik, még akkor is, ha léteznek a konstellációk szerinti azonosságok és hasonlóságok. Ez tehát mindig más és minimum az árnyalataiban különbözik minden más karmától, a személyi struktúránk, illetve az anyai ági ősszülőktől örökölt személyi karmánk (megismerendő, kibontandó, feloldandó és meghaladandó negatív spirituális programok) függvényében. Létezik ugyanis egy analogikus kapcsolat és összefüggés aközött, hogy az anyai ági női őseink mit éltek át lelkileg és szellemileg a lehető leghibásabban (kiegyenlítődés ellenesen) a karma-feloldás, és a megváltódás elérési lehetősége szempontjából és aközött, hogy az Egyetemes Ős-Lilith által megbontott Abszolút létnek milyen össze zavarodott zónájából lépünk át a tudatos Isteni teremtésbe.

A személyi horoszkópban tehát, a Lilith jegy- és házhelyzete és a bolygókkal alkotott fényszögei, egyrészt arra utalnak, hogy az illető személynek az szép- és üknagyanyáig vissza ívelő anyai ági ősei milyen feszültség okozó, személyes (többnyire szexuális) sóvárgásokat szorítottak és rejtettek mélyen a tudatuk alá. Másrészt arra, hogy az Ős Lilith által megbontott abszolút létezésnek milyen fajta zavarát (meghibásodott abszolút-darabját) hordja magában, annak érdekében és abból a célból, hogy ezt a zavart (karmát) a földi tapasztalatai és tudása segítségével felismerje, feloldja és meghaladva, annak megfelelő, pozitív személyi képességekké és tulajdonságokká átváltoztassa.

         Ezeknek a személyes tudattalan szférának (aurának) a mélyrétegeibe rejtett, sugallat-szerű félelmeknek, reflex szerű ambícióknak és sejtelem szerű sóvárgásoknak és általában mélyen rejtett szimpátia- vagy antipátia jellegű érzéseknek az indító oka általában szexuális jelleggel is bír, vagy egyértelműen szexuális, mivel az “édes izgalmat” jelentő másállapotot, többnyire az ismert állapotoktól eltérő, az adott lehetőségeken kívüli, a szokásostól eltérő szexuális aktusok (élmények) közben éljük meg leginkább. A “más”, az érdekes, a “megrázó” és/vagy/ az “új” élményre - érzésre - állapotra való önkéntelen és öntudatlan (egyesek számára: csillapíthatatlan) sóvárgás elsődleges jelentkezési formája tehát a szexuális élményekhez kötődik, hiszen a más nemű személyekkel való (szexuális) egyesülés élménye az, ami nagyjából mindig a természetes másságot jelentheti a számunkra. Csak az igen vadul fényszögelt Lilith esetében fordul vissza ez a másra-való sóvárgás az azonos neműekkel való közösülésre való sóvárgásra, de ez már bonyolultabb és ritka helyzet. Sokan nem is annyira karmikus beállítódásból, mint inkább kényelemből, vagy anyagi érdekből választják ezt, az azonos nemű személyekkel való közösülésnek nevezett degenerálódási „másságot”, amit a liberális propaganda, politikai okokból kifolyólag természetesnek nevez. Igaz ugyan, hogy ez is a Lilith-hez tartozik, de amennyiben ebbe bele bonyolódunk, elveszítjük a lényeg fonalát...

         A Lilith tehát a leginkább a szexuális aktus során létrejövő és átélhető “rendkívüli” szellemi, lelki és fizikai állapotok lehetőségeihez kapcsolódik (és mint ilyen, a szexuális perverzióknak ő az igazi ős-oka is), de figyelem: ez koránt sem azt jelenti, hogy a Lilith okozta sóvárgások csupán szexuális jellegűek.

         Ugyanezt a rendkívüli állapotot szomjazzák az agresszív, vagy az ún. adrenalin-szomjazó személyek is, amikor provokatív viselkedésükkel, durva szavaikkal, igazi ok nélkül, de láthatóan “készakarva”, veszekedést, civakodást, verekedést, vagy lázadást és forradalmat provokálnak, vagy ilyen heves és szenvedélyes reakciókat váltanak ki, félig – meddig tudatosan, akár finom pszichológiai trükkök alkalmazásával is, a környezetükből. Ugyanez vonatkozik tehát az extrém – sportok művelőire, illetve az életkockáztatásig is elmenő kalandok keresőire. És persze: az alkohol, a nikotin vagy a „direkt” kábítószerek által okozott rendkívüli (természet-ellenes) “másállapotok”-ra való sóvárgást is, a Lilith –karma okozza a kábulni, sőt: a magukat egyenesen „kiütni” vágyó személyek lelkében.

     És ez még akkor is igaz, ha éppen a fejlődés - a differenciálódás (különböződés) és a diverzifikáció (sokszerűség) fenntartása érdekében, a bigámiára és a poligámiára is igen hajlamos. Spirituális fejlődés szempontjából ugyanis, egy bizonyos öntudati állapot (színvonal) elérése után, mindenképp a monogámia kell, hogy jellemző legyen ránk, mivel páros egységet alkotni a lét összes dimenziója szintjén, csak egyetlen ellentétes nemű személlyel vagyunk képesek, hiszen egyszerre nem harmonizálódhatunk (képtelenek vagyunk egyszerre harmonizálódni) az összes dimenziók szintjén (fizikai – testi kielégülés, valamint érzelmi – asztrális, mentális-gondolkozási, és főként idea világunk síkjain is több, ellentétes nemű személlyel. A kiegyenlítődés ugyanis, nálunk személyes aktus! (Rengeteg szerelmes, vagy házaspár szenved attól, hogy a négy dimenziók egyikén, vagy két dimenzióban is képesek a kiegyenlítődésre, de már három dimenzióban nem, és az, hogy mind a négy síkban kiegyenlítettek legyenek, ritka mint a fehér holló. Konkrétan, például: van úgy, hogy két különböző gondolkozásmódú és más társadalmi réteghez tartozó, személy, aki esetleg még különböző vallást is gyakorol, olyan helyzetbe kerül, hogy szeretkeznek nem is egyszer, és ki derül, hogy szexuálisan majdhogynem tökéletesen találnak, nagyon szeretik együtt átélni ezt a nagyszerű élményt. Ám ugyanakkor az „ágyon kívüli életben” egyszerűen nincs amit kezdjenek egymással, mert még az érzelmeik sem képesek harmonizálódni, nem, hogy a gondolkozásuk, vagy az idea-világuk: az életképzeletük, annyira különbözik, hogy fel sem képesek fogni, de legalábbis az egyik fél fel sem képes fogni, a másik gondolatait, annak szándékai és akarata, törekvései logikáját. Vagy fordítva: az idea- és a gondolati világa talál két ellentétes személynek és ez alapján nagy a vonzás közöttük, sőt, meg is szeretik egymást és együtt akarnak élni, de a szexuális temperamentumuk és vágyaik, kielégülési készségeik összehangolhatatlannak bizonyulnak. Nos, ahhoz, hogy ilyen esetekben mind a négy síkon, de legalább három síkon elérhető legyen a két, ellentétes személy kiegyenlítődése, már nagy fokú tudatosság és egymásra való figyelési képesség kell, illetve, egymás karmájának és életfeladatainak az ismerete, ez alapján egymás segítőkészsége, amit csakis a személyi horoszkópok beható ismerete képes biztosítani.

         Érthető, tehát, hogy miért nem lehet a párkapcsolatok harmonizálódási – kiegyenlítődési vágy problémáit az ún. ösztönösség színvonalán rendezni, hogy miért nem elég az pl. amire mindenki vágyik elsősorban, hogy „legalább” szexuálisan találjanak. Hogy miért van az, hogy a fejlett öntudattal (egyetemes én-tudattal) rendelkező személyek számára, lelki és szellemi zavart okozó bonyodalmakat, és harmónia-gátló tényezőket, hordoz magában a bigámia, vagy a poligámia! És ezt annak ellenére is, hogy éppen a Lilith hatására, hogy tudatosan, féltudatosan, vagy önmaga előtt is titokban, a több személlyel való szexuális kapcsolati lehetőségre sóvárog mindenki, de persze egyoldalúan, vagyis úgy, hogy egyedül ő éljen poligámiában, vagy legalább egy kis bigámiában, de a kiválasztott párja, aztán semmiképpen nem! Őszintén: magunknak mind megengednénk, és megbocsátanánk a „félrelépést”, de a párunknak aztán, semmiképpen. És egyáltalán: hogy is merészel ő, még csak arra is gondolni?! Nem szégyelli magát? Fojtsa el magában! Meg ne merészelje!

         Jaj, hogy én…, Hát az más tészta, nekem szabad mert én tudok uralkodni magamon. Ő viszont nem. Arról nem is beszélve, hogy mennyire sérti az önérzetemet, ha ő mással való szeretkezéseken fantáziál! Neki viszont nincs amiért megsértődnie, mert úgy sem csalom meg…- És így tovább, a végtelenig folyik a magunk felmentésének, és a másik – a mások – elítélésének, a mások javítási vágyának a monológja (Meg látni más szemében a szálkát…)

         Látható tehát, hogy éppen a minél szélesebb körű kiegyenlítődési (megváltódási) képességének a kifejlődését akadályozza az emberben rejlő szexuális másságra, a más élményekre való sóvárgások kielégítési vágya. Vagyis, hogy éppen azt a megváltódási lehetőségét adja fel, és azt árulja el magában az ember a karmája hatására, aminek az elérése és megvalósítása érdekében született, ami az ő élete célja és rendeltetése lenne. Sajnos, ebben a törekvésében a tudósok egyáltalán nem segítik, mivel nem tudván a Lilithről, azt állítják és hirdetik, hogy a másságra valós sóvárgás, a mindig más ellentétes nemű partnerrel való szexuális közösülésre való vágyakozás jogos és természetes, mivel ez a vágyunk nem más, mint az állati létből hozott poligámiára való természetes hajlam következménye. És ezt akkor, amikor a tudomány mutatta ki éppen, hogy nem minden állatfajra jellemző a poligámia! Az ember viszont igen rég óta kinőtte magát az állati létből és éppen azért, hogy személyi tudata és akarata segítségével elérhesse a négy dimenziós kiegyenlítődést, vagyis, hogy időben egyetlen egy más nemű személy tulajdonságaira és szükségleteire figyelve, meg tudja valósítani a több dimenziós kiegyenlítődést, a kiegészülést: a Jin és a Jang egységét, a lehetőleg minél teljesebb kiegyenlítettséget tehát.

         Az ember esetében tehát, az adottól eltérő élményekre - állapotokra való sóvárgás, tehát az időben adott párján kívüli, más nemű személyekkel való “közösülésnek” a titokzatos élményére való vágyakozás, öncélú és a spirituális fejlődési (az „egészségesülési”) irányával ellentétes. És még az sem lenne annyira zavaró, hogy erről a harmonikus állapotba való kerülésnek (az egészségnek és a boldogságnak) az lehetőségéről lemond időnként, mivel a tudósok szerint, ez által még jót is tehet a természeti sokszerűség fenntartásának, amennyiben ez, az alkalmankénti szexuális közösülés “más” nemű személyekkel történik. Ezért néha még bizonyos kiegyenlítődési és harmónia-állapot is létrejöhet a “titokzatos” testi kiegyenlítődési élmények hatására, vagyis a civilizációban szükségképpen felgyülemlő szexuális feszültségek feloldódása közben.

         De, pontosan azért mert a Lilith az öncélú tökéletességre való vágyaknak (A Jang: tehát a maszkulin jellegű manifesztációja), és ugyanakkor és ezzel együtt az öncélú másságra való sóvárgások ősereje (A Jin: tehát a feminin jellegű manifesztáció), illetve azért, mert a Lilith hatása – lévén maga is egy abszolút, fennmaradási létprogram következménye, szükségképpen a teremtésben is benne marad. Következésképpen, a hatása alatt álló ember sem „elégszik meg” a természetes kiegyenlítődéssel. Nem elégszik meg a természeti harmónia-élménnyel, és bele sodródik, vagy a tökéletesség-mániának, vagy a másságra-való sóvárgásnak a kábult örvényébe. És a Lilith sodró ereje máris tovább hajtja az újabb és “rend-kívüli” tettek végrehajtásának (Bábel-tornyok építésének), vagy az újabb és „másabb” (főként szexuális – szerelmi) élményekben való részesülési lehetőségek kihasználása irányába.

         Ugyanakkor, a Lilith okozta vég nélküli sóvárgások kiélésének a lehetetlensége, illetve a csillapíthatatlan szomjúság okának tudatosítása (azoknak a szellemi “dekonspirálása”) által létrehozható feloldások elmaradása miatt, és a tisztázatlan párkapcsolati viszonyok és zavaros pszichikai körülmények melegágyában jelennek meg a perverziók és az agresszió csirái is. Mert a tudatossággal végrehajtott, természeti kiegyenlítődés helyébe lépő elfojtott szexuális vágyak, csillapíthatatlan és elfojthatatlan vágyak formájában jelentkeznek majd az utódokban! Pl., minél erkölcsösebb életet akar folytatni és minél szemérmesebb magatartást tanúsít egy szenvedélyes és “teljesíthetetlen” vágyaktól hajtott, és gazdag szexuális fantáziával rendelkező jövendő kismama a magzata foganást megelőző időszakban, annál biztosabb, hogy a biológiailag esetleg még meg sem fogant, de már megfoganni kész, jövendő gyermek, ennek az elfojtott szexuális karmának megfelelő – tehát: karma oldó - nevelés hiányában, felnőtt korában jobb esetben csapongó, szexuális kalandor életet fog (azt lesz kénytelen!) folytatni a karmikus anyai öröksége folytán. Rosszabb esetben, a rendkívüli szexuális élményekre való sóvárgása szexuális perverziókra való hajlamokban is testet ölthet.

         Ezért a személyi horoszkópban például, a Lilith az anya által, az anyai nagyanya által és általában az anyai ági ősanyák által elfojtott természeti szexuális kiegyenlítődési vágyakkal ellentétes törekvéseket, ide vonatkozó és más jellegű önkéntelen és öntudatlan, tehát rejtett ambíciók (főként az apákkal szembeni ambíciók!) jellegét is jelöli. A legtöbb esetben a természeti, tehát a Vénuszi vágyakkal kapcsolatos, zavaros sóvárgásokat, illetve a harmonikus Vénuszi erőkkel ellentétes szexuális komplexusokat és elferdüléseket. Pl. önmutogatási komplexus (exhibicionizmus), öncélú, kielégíthetetlen csábítási komplexus, és ezek szöges ellentéte: a szemérmeskedési – erényességi komplexus, a partner fölötti szexuális hatalom-gyakorlási mánia (vagy éppenséggel az egyszerű hatalmi mánia), a különböző impotenciához és frigiditáshoz vezető, illetve az orgazmus-készség elmaradását előidéző pszichés blokációkat. Ilyenek még pl., a hideg, érzelmek nélküli kéjelgési vágyak, a megtermékenyüléstől való irracionális félelem is. A Lilith által okozott csillapíthatatlan szexuális étvágy, aminek a kielégítésével ideig - óráig egy - egy különösebb szexuális képességekkel és vonzerővel rendelkező partner magához tud kötni egy - egy a saját Lilithje által jelzett, szexuálisan rendkívüli befolyásolható személyt, nem kell összetévesztenünk a szerelmi érzésekkel. E miatt az összetévesztés miatt, utólag nagyon sokan csalódnak, akik úgy képzelik, hogy a szexuális partnerük “rendkívüli” vonzerejét, szenvedélyességét és az általuk okozott orgazmus miatti öröm - megnyilvánulásait, mind az odaadó és elkötelezett szerelem jeleit akarják értelmezni.

         A Lilith mindig a bolygók által megtestesített határozott, egészséges (Tehát: egész-séget, egységesülést, kiegyenlítődést szolgáló!) természetes vágyak, spontán késztetések és ambíciók megnyilvánulása alatt, azok hátterében sugallat- vagy sejtelemszerűen megbúvó, zavaros vágyakozást, illetve vonzóan-taszító érzést, vagy öncélú megszerzési – elérési vágyat, vagy valami rendkívüli dolog megvalósítási vágyát jelöli valami új és ismeretlen szexuális élménnyel szemben. Olyan ismeretlen élményekkel szembeni vonzó borzongást, vagy megszerzési – megvalósítási vágyat, ami megváltoztathat, illetve összezavarhat az ember természetében és az ember életében – sorsában minden pozitív értelmet, egészséget és általános harmónia-törekvést.

         Ennek, a kaotikus élvezetre-vágyakozásnak a hatásait megfigyelhetjük a csecsemőkben is. Ennek a hatására válnak zsarnokian követelőzőkké, amikor nem éhség- és szomjúság csillapítás céljából akarják órákig és lehetőleg napokig az anyjuk mellét a szájukban tartani és ez által is (egyszerre) az anya-testét a maguké mellett tartani, azt birtokolni. A Lilith - hatása természetesen azt követően is jelentkezik, hogy a babák megtanulják azt, hogy az anya személye és annak a melle, nem lehet az ők élvezeti tárgya. A szülőknek erősen kellene vigyázni, mert a Lilith-hatás, már zsönge gyermekkorban is jelentkezik, és annak függvényében, hogy milyen konstellációban jelenik meg, egyesek számára már a kamaszkor során is, észveszejtően felerősödő, ködös és homályos (irracionális), kéjesen borzongató szexuális fantazmagóriák és az öntudatlan szexuális vágy-állapotok utáni izgatott sóvárgások formáját ölti. Ez már “az édes testi kéjre, vagy lelki izgalomra”, az ismeretlenségével fokozottan ható, öncélú kéj-élményekre való sóvár vágyakozás, vagy a Lilit férfiasabb formájában: tudatlanságból, de főképpen a karmikus önismeret hiányából eredő, világmegváltó és bábel-torony építő ambíciók jelentkezésében ölt testet. Ez, a “minden jónak (természetes harmóniának, spirituálisan törvényes, tehát, világos és egyértelmű érzésnek, állapotnak, helyzetnek) az elrontó” oka.

         A Lilith által létrehozott, általában a bizsergető másállapot izgalmáért való zavaros és határozatlan szexuális, vagy más vágy-sóvárgást nem kell összetévesztenünk a Vénuszi őserő által megtestesített, a konkrét személyekhez kapcsolódó, egészséges szexuális - szerelmi harmónia - törekvésekkel és a Lilith által okozott “hasadt állapot” helyreállítására irányuló – szintén önkéntelen! –, a szerelmi és szexuális kiegyenlítődésen keresztül elérhető, természetes harmónia- vággyal. A kettő, nem csak hogy nem ugyanaz, hanem ellentétes is egymással, ezért pontosan az egészséges párkapcsolat zavartalansága és az általános lelki-szellemi zavartalanság megértése és megőrzése miatt, döntő fontossággal bír a Lilith hatásainak a minél szélesebb körű és minél nagyobb mélységű megismerése, valamint a Vénuszéval ellentétes irányba ható, de látszatra hasonló érzéseket keltő őserőnek a belső és tudatos megkülönböztetése.

         Igazából e két ellentétes “ösztönös” késztetés összetévesztése az igazi oka, nem csak minden “szerelmi csalódásnak”, szexuális, vagy párkapcsolati és családi zavarnak, szerelmi krízisnek és az általános szerelmi - szexuális kielégületlenségnek: az ún. szerelmi “boldogtalanságnak”. Hanem ez az összetévesztés az igazi – spirituális! – oka, a nemi betegségeknek is, egészen az AIDS-ig elmenően. A Vénusz a Lilith által kiprovokált abszolút teremtési aktus során keletkező négy ősi alapelem (tűz, víz, föld, levegő) harmonikus kiegyenlítődésre való törekvésének az őserejét testesíti meg és azáltal válik a (harmonikus) szerelem és a szexualitás erejévé, hogy a négy őselem közül kettő maszkulin jellegű (a tűz és a levegő) és kettő feminin jellegű (a víz és a föld elemek). A Vénuszi szexualitás, illetve a Vénuszi szexuális törekvések tehát, az őselemek harmonikus egyesülésére való törekvésének a következménye, miközben a Lilith ereje az egység állapot (abszolútum) megbontására és a káosz (viszály, zavar, szédülés) létrehozására, valamint a hamis kiegyenlítődések és hamis egységek létrehozásának az irányába hat. Ezért, például teljesen hibás a nemi betegségeknek a “Venerikus” betegségek gyűjtő nevén való szerepeltetése, mert nem a Vénusz hatása következtében jönnek létre, hanem a Lilith erős hatásának, illetve a Lilith hatása alatt túlzásba vitt, pusztán testi szintű (ezért hamis és öncélú) szexuális kielégülési hajszának, tehát a valós harmónia-ellenes és nyugalom helyett mindössze újabb izgalmat okozó, élvezethajhászás következtében.

         A Lilith az asztrológiában, illetve a sorsképletekben

         Azok a személyek, akiknek a sorsképletében (horoszkópjában) a Lilith valamelyik tűz- vagy vízjegybe esik, vagy ha az I., az V., a VIII., vagy a X. horoszkópházba esik, de akkor is, ha együtt áll a Nappal, a Vénusszal, a Marssal, vagy az Uránusszal, a szokásostól eltérő, „szubtilisan-erős” szexuális vonzerőt gyakorolnak a másik nem tagjainak a többségére. Amennyiben ezt korán észreveszik, öncélúan visszaélnek ezzel a rendkívüli szexuális vonzerejükkel és azoknak a hozzuk hasonlatos karmával rendelkező, ellentétes nemű személyek manipulálására, a csábításra: szexuális uralásra és kihasználására fordítják, akiket ez a misztikus csáberő erősen vonz. De ez által, a "vissza-élés" által, ők is, egy életre a rabjává (szex-mániássá) válnak az öncélú másságra való vágyakozásaiknak, vagy a könnyű megélhetésnek, ahelyett, hogy megszabadulnának azoktól. Vagyis, ahelyett, hogy az illető konstelláció által megtestesített spirituális erőtérrel, vagy a Lilith-jükkel együtt álló bolygó által megtestesített őserővel való, harmonikus kapcsolattá, harmóniába kerülési képességgé változtatnák, a zavaros és együgyű Casanovai szenvedélyüket.

         Például az I. házban álló Lilith kimondottan szerelmi-szexuális jellegű bűbájos magnetikus vonzerőt, öntudatlanul és önkéntelenül, a személy tudatán és akaratán kívül és sokszor annak ellenére ható csáberőt ad, még akkor is, ha ezt, az illető személy nem veszi észre és azt képzeli, hogy a népszerűsége, illetve a karrieri sikerei pl. az ő pozitív képességeinek és „jóságának”, pozitív mentalitásának köszönhetőek. Nem tudhatja, hogy ez a külvilágra gyakorolt vonzerő negatív gyökerű, ami a félrevezető mivolta miatt, akár veszélyes is lehet a “tulajdonosra” nézve, ha nincsenek igazi emberi – spirituális értékei, illetve, ha nincs tisztába azokkal és a saját személye (emberi – spirituális!) értékeivel. A szülött számára, korai kamasz korától idősebb koráig a legnehezebb probléma, vagy az önkéntelen és rejtett sóvárgások formájában jelentkező szexuális sóvárgás lesz, vagy a külvilág meghódítási és legyőzési vágya. És mivel ezzel a számára is rejtett, rendkívüli szexuális vonzerőben, önkéntelen csábító erőben) jelentkező tulajdonságával, ha akaratlanul is, de folytonosan provokálja a külvilágot, különösen az ellentétes nemű személyeket, ezek a problémák akkor is jelentkezni fognak, ha a neveltetése következtében képes az önfegyelemre és az önuralomra.

         A Lilithnek ez a pozíciója arra utal, hogy a szülött az Ős-lilith által megbontott abszolút létnek egy olyan zónájából érkezett, illetve azzal van karmikus összeköttetésben, amelyen az isteni manifesztációt: az egyetemes teremtői akaratot érte a sérülés. Ezért neki, a rejtett személyiségtudatát kell kifejlesztenie és tudattalan lelki tartalmait kell a felszínre hozva, saját spirituális struktúráját megismernie. Fel kell oldania az öntudati és személyiségi ellentmondásait a rejtett, gátlások alá szorított, vagy az egyesek számára - akik szintén ilyen jellegű problémákkal küszködnek - botrányosnak ítélt szexualitásának a nyílt, tudatos és spirituálisan ellenőrzött megélése által.

         Élete első felében, fél és szorong saját szexuális vágyainak és ösztöneinek az ismeretlen következményeitől. Az ilyen jellegű képzelgéseit lefojtja, erotikus késztetéseit, reflexeit elnyomja, vagy csak menekül az olyan "romantikus" és nyílt helyzetektől, ahol ezek a vágyak felszínre törhetnének, és a titkos félelmeit beteljesítve, megnyilvánulnának. De ugyanúgy lehetséges, hogy önkéntelenül is, állandóan csak ezek a képzetek foglalkoztatják a képzeletét, vagyis, többnyire ilyen jellegű gondolatok és képzelgések töltik meg az ideavilágát, innen indul ki és ide tér vissza minden életkérdésben. Ez részben a fentiekben leírtak miatt van, és részben azért, mert az olyan ellentétes nemű személyek, akik abban a jegyben (azonos) születtek, vagy akik ellentétes jegyben születtek, mint ahol neki a Lilithje áll, valamint azok is, akik az ő Ascendensével azonos, vagy ellentétes jegyben születtek, vagy az ő Ascendensével (és Lilithjével) ellentétes vagy azonos jegyben álló Sárkányfarokkal, rendelkező személyek, ellenállhatatlanul vonzódnak hozzá és ugyanakkor, a legtöbb esetben, ők is ellenállhatatlan vonzerőt gyakorolnak reá. Önkéntelenül sóvárognak tehát arra, hogy azonnali szexuális kapcsolatba kerüljenek vele, esetleg még annak ellenére is, hogy a szülött sem esztétikai szempontból, sem emberi értékek szempontjából nem rendelkezik pozitív vonásokkal, minőségi tulajdonságokkal, és spirituális szempontból nem értékeli őket, és nem tekinti azokat potenciális partnerének (lehetséges méltó társának).

         Másik vetülete a Lilith e provokáló házhelyzetének az, hogy a személy önkéntelenül, vagy tudatosan, de állandóan csábítja az ellentétes nemű személyeket és minden cselekedete, gesztusa, esetleg még szavai is alá vannak vetve ennek az öncélú csábítási (figyelem felvonási) késztetéseknek. Ezt egyes személyek "készpénznek" veszik és szélsőséges esetekben a botrányig, vagy a nemi erőszakoskodásig is elmenő kellemetlen helyzetekbe hozhatják a szülöttet.

         De mindez csak a jele annak, hogy a Lilith az I. házban van és "működik". Az igazi probléma az – habár az előbbi hatásának is nagyon sokan lépre mennek és becsapódnak (huzamosan ámítják magukat az ő "különleges" lényük értékes mivoltának tévképzetével, ami nehezíti és gátolja az újjászületésre való hajlandóság létrejöttét és felszínre kerülését) –, hogy az illető személynek a külvilággal való kapcsolata folyamatosan zavart – zavaros, homályos, félreértett (személyét, alaptermészetét és szándékait félre értik) és félre értékelt olyan értelemben, hogy mikor alulértékelt, mikor igen felülértékelt, vagyis, hogy sem a külvilág nem igazodik el ab ovo helyesen az illető személyen, sem a személy nem képes helyesen eligazodni a külvilágban, annak a visszajelzéseiben és ezáltal saját magában sem. Ugyanis, a hatás- és visszahatás törvénye alapján, a külvilág „elemei” (a modern ember esetében pl. az utcai járókelők, a bolti eladók, a hivatalnokok, a vonatkalauzok, más körülmények között vele szembekerülő személyek, de a távolabbi ismerősök is, stb.) folyamatosan hamis információkat tükröznek vissza számára, hamisan tükrözik őt.

         (És ennél a helyzet-leírásnál feltétlenül meg kell említenem azt a misztikus téveszmét, hogy az ún. vonzás egyetemes törvénye alapján, a külvilág provokációi, illetve az életünk külső eseményei, illetve azok a személyek, akik valamiféle kárt okoznak nekünk, vagy, akik testi, vagy akárcsak morális – eszmei szinten is megtámadnak, azok egy az egyben velünk egy lényegűek lennének és, hogy mi, ezzel a rejtett, de „lényegi” közös vonásunkkal, tulajdonságunkkal vonzanánk be a negatív eseményeket. Hogy tehát, az áldozat egy lényegű lenne a gyilkosával! Ez a bődületes metafizikai szamárság a Titok című nagy sikerű misztikus filmek a hatására került be a köztudatba, és mindenki, aki a filmet megnézte, metafizikailag máris megvilágosodottnak képzelvén magát, ezzel az elmélettel hozakodik elő, és ezt dörgöli még az asztrológus orra alá is pl., amikor az, a tűz-karmája feloldása érdekében, bizonyos polgári igazság-szerzés ürügyén, tudatosan, nyílt harci tevékenységbe kezd. Nekem pl. a sorsképletemben, a teljesen negatív Marsom együtt áll a Lilithemmel a 3. házban, és ráadásnak az Oroszlánban álló Plútóm is az I. házban található. Nekem tehát, kimondottan szükségem van a sorsprovokációk elfogadására és ezek ürügyén, bizonyos harci tettek elkövetésére, úgymond tüzes élményekre, vagyis harci tapasztalatok szerzésére, amelyhez nem elég a karate gyakorlása, mivel annak az etikája tiltja az agresszió bármely formájának a gyakorlását, és nem verekedést, az utcai harci provokációk elfogadását, hanem még a közösségi veszekedést is. Azt kellett tapasztalnom viszont, hogy ezt az – általában az ügyfelek rovására mindig betegesen felületesen és felelőtlenül viselkedő – hivatalnokokkal való tudatos civakodásaimat, vagy a misztikus témákban indított internet-fórumokon, magukat éppen a fenti elméletekhez hasonló „megható” szamárságok hangoztatásával, magukat mindentudóknak képzelő naivakkal való vitázásaimat és csetepatézásaimat az asztrológiai szakismereteim hiányával magyarázzák a kívülállók. És ezt annyira, hogy mostanában egzisztenciális problémákat idézek a családomra, ha egy-egy nyilvános helyen ki merem nyilvánítani és a „könyörtelennek” látszó kritikámmal fenn is merem tartani a közbutaságtól merőben eltérő, illetve az azzal ellentétes – mivelhogy a Lilith-szellemiséggel ellenkező – meglátásaimat. Persze, szó sincs arról, hogy nem létezne és működne a rezonancia és a vonzás törvénye, de első sorban az nem létezik önmagában és nem képes hatni egyedül, hanem csakis együttesen a többi kilenc egyetemes törvénnyel, nagyon sok esetben vele ellentétesen hatnak. És ugyanúgy, ez a törvény, nem vonatkozhat mindig és teljesen az egész személyiségünkre, annak minden árnyalatára, mélységére és magasságára. Személyi tudatunk, akárcsak a törekvéseink folytonosan alakulnak, sokszor egymásnak ellentmondva is, és életünk egy bizonyos szakaszában is, ezerféle problémát dolgoz fel az agyunk, vagyis a nappali éber tudatunk és a tudattalanunk. Egy külső esemény, illetve egy személy nem tükrözheti tehát teljes egészében annak a rendkívülien összetett tudatos és tudattalan spirituális csomagnak a lényegét, amit egy emberi lény magában hordoz, hanem annak csak egy nagyon szűk szeletét. Ha ez, az „egy az egyben” tükrözési elmélet valós lenne, kizárólag az ikertestvéreinkkel szabadna csak konfliktusba kerüljünk. Persze, ha lennének…)

         És mindez azért történik, mert az anyai ági ősök, főként a nagymama, a dédnagymama vagy az üknagyanya, de lehetséges, hogy az anya is, valamiféle kábulatban - önértékelési zavarban (saját személyükre vonatkozóan hamis benyomásban) éltek és most az illető személynek – és ez a legfontosabb! – az, az első rendű feladata, hogy a (saját személyére vonatkozó) éberségét maximálisra növelje - művelje, illetve az, hogy megtanuljon helyesen olvasni (és saját személyét imigyen felmérni - megismerni) a külvilág provokációiból, szimbolikus jelzéseiből. Ez utóbbi helyett választják sajnos az érzékenyebb személyek, olyankor, amikor a sok hamis tükröződésből elegük van, jobb híján, az alkoholt, vagy a kábítószert mivel nincs olyan megbízható és használható információs-rendszer (pl. az asztrológia) a birtokukban, amely segíthetne a külvilág és a sors jelzéseinek a helyes értelmezéséhez.

         Amennyiben a személy tudatosítja ezt a problémáját és megérti azt, hogy (azon túl, hogy mindez az ő édesanyjának az ő fogantatása előtti szellemi tevékenységéből, rejtett vágyakozásából származott az ő természetébe, ösztönös tulajdonságaiba), e problémás alaphelyzet által, neki kell megismernie valamit, ami a szexualitás rejtett motivációival kapcsolatos, és amivel feloldhatja és meghaladhatja ezt, a sok esetben szorongásos félelmeket, kellemetlen, vagy drámai élethelyzeteket, vagy saját emberi természetének az elutasítását, megvetését is okozó mentális (karmikus) programot. Életfeladata, hogy a tudatosítás és a nyílt felvállalás segítségével gazdagabbá tegye személyiségét és probléma okozó hatásait feloldja, anélkül hogy a környezetét (vagy esetleg az édesanyját) okolja a személyes, Lilith nevű abszolút erő által okozott konfliktusai, kényelmetlen helyzetei miatt.

         Sokan, nem akarnak a saját Lilithjük természetéről tudomást szerezni és nem akarják elfogadni azt a tényt, hogy az életük párjában is pont olyan mértékben és épp annyira természetesen, tehát a teremtés provokált, ősi okától fogva, jogosan van jelen ez a más személyekkel való szexuális kapcsolatra való vágyakozásban jelentkező ős-sóvárgás mint őbennük. Félünk egymásnak ettől a sötét, mindig homályban maradó, kiszámíthatatlan és ellenőrizhetetlen lényétől és vagy ignoráljuk, vagy megpróbáljuk eltaposni. A legtöbb férfi, ezt a problémát úgy véli elintézni, hogy miközben olyan nőt szeretne élettársul kapni, akiben nincsenek efféle “szajha - hajlamok”, nem csak hogy felmenti magát, de természetesnek is veszi, hogy neki nagyon sokszor “máson jár az esze és a keze”.

         Sem a Lilith hatásától való ösztönös félelem, sem a Lilith-nek a dogmatikus erkölcsi uralása, de az ignorálása sem vezethet párkapcsolati harmóniához, de még csak egyedüllétben elérhető harmóniát sem (Hiszen ez, már csak a Nemek törvénye szerint is nonszensz, nem, hogy a Megváltás törvénye szerint.) mert minden uralási, ellenőrzési - vagy elfojtási kísérlet, csakúgy mint a a Lilith-nek a társunk személyében való jelenlétével való nem-számolás, féltékenységhez, a meghittség és a derű elvesztéséhez, majd a kapcsolat lelki-szellemi felmorzsolódásához vezet. E probléma feloldásában nem segít csak a teljes nyitottság és a teljes őszinteség, valamint annak az elfogadása, hogy a párunknak is normálisan a természetéhez tartozik a más, ellentétes nemű személyekkel való, önkéntelen szexuális közösülési vágya. Hiszen nem létezik Lilith nélküli horoszkóp! Ha ezt sikerült elfogadni és az adott feszültségeket néven nevezni, vagyis a különféle rejtett, titkolt és szégyellt szexuális vágyak természetét a személyi képletben álló Lilith helyzetének a vizsgálatával megnevezni, már csak az marad hátra, hogy eldöntsük: a folytonos zavartságot, a személyi szétszóródást, a határozatlan sokszerűséget és az ezzel járó kábult életet válasszuk-e, vagy a választott párunkkal történő egységesülést és kiegyenlítődést? - Ez, az önmagunknak és az egymásnak feltett kérdésre adandó őszinte válaszunk fogja meghatározni a kapcsolatunk természetét, minőségét és kimenetelét. Ajánlatos nem sietni ezzel az életbe vágó válasszal annak érdekében, hogy az minél őszintébb és határozottabb lehessen. A kérdésnek az elköteleződés szerinti megválaszolása esetében is, hosszú évekig tart, amíg egy különösen aktív Lilith esetében, a kivédhetetlen és elfojthatatlan sóvárgás nem zavarja már a lelki világunkat és az élettársi (házastársi) szexuális viszonyunkat.

         A pszichológia figyelmeztet arra, hogy a zavaros: homályos és tisztázatlan (vigyázat: nem a tisztátalan!) vágyaim és a zaklatott lelki állapotaim (ambícióim miatt is feszült és félelmeim miatt is szorongásos) által befolyásolt, akaratomtól függetlenül működő képzeletemmel olyan eseményeket és helyzeteket is beidézek az életembe, amelyeket nem szívesen viselek! Ezért arra kell törekednem, hogy a személyi horoszkópom segítségével jól megnevezve és meghatározva a bennem levő, önkéntelen hamis információ-áramoltatási késztetéseket, azokat leleplezve semlegesítsem (feloldjam és megelőzzem negatív hatásaikat). Hihetetlenül nagy ereje van ennek a képzeletünket is működtető egyetemes sóvárgásnak. Ezt az ősi hiány- információ állapotot, az ős-szomjúságot, egyes nyugati gondolkozók és keleti misztikusok összetévesztik magával az Ősi létforrással: az abszolútummal és azt állítják, hogy Isten az abszolút Semmi. Azt, hogy Isten maga a Meghatározhatatlan Semmi, annyira komolyan vették még Pascal idején, hogy amikor a tudósok a légüres tér létrehozásával kezdtek foglalkozni és azzal kísérleteket végezni, a Klérus tiltakozott e szentségtörő eljárások ellen, azt állítván, hogy ez magának az Istennek a megbecstelenítése. Nem tudták ugyanis, hogy a légmentesített tér még nem egyenlő állapot a semmi állapotával, ami egyébként sem létezik sem a fizikai valóságban, sem a metafizikai realitásban.

         Annak függvényében, hogy a Lilith milyen napjegyben és milyen horoszkópházban van és hogy milyen fényszögeket kap a bolygóktól, olyan, egyesek által a tudattalan mélyére süllyesztett, mások által “botrányosan” felvállalt, személyi tulajdonságokra („karakterre”) és öncélú és homályos élvezet-vágyakra következtethetünk, amelyek bizonyos esetekben jóval meghaladják a normalitás és a természetesség határait. De ezen hajlamoknak a feltárása a legkevesebb segítő-információ, amivel egy asztrológus a Lilith vizsgálatával segítséget nyújthat a harmonizálódási törekvésben pl. egy fiatal házaspárnak, hiszen a szélsőséges és a rendkívüli esetek csak a jéghegynek a csúcsát képezik. Az olyan csapongó természetű személyek, akiket a népnyelv szerint “a vérük hajt” bele mindenfajta furcsa és szélsőséges élethelyzetbe, illetve, szélsőséges élményszerzési lehetőségbe, nem is fordulnak asztrológushoz. Hiszen a tudatosság nélkül megélt, zavaros és riasztó tapasztalataik, illetve a természettudomány által normálisnak nevezett deviáns természetük észlelésekor, az a tévképzetük erősödik inkább, hogy ők képtelenek a pozitív szexuális mentalitás- változtatásra. Sőt: a liberális homoszexuális ideológia szerint nem is kell a szélsőséges Lilith-karmájuk által befolyásolt természetüket megváltoztatni, hanem azt úgy kell hagyni, ahogy van! De, amint említettem már, az ilyen személyek nem is keresik a spirituális kiegyenlítődési lehetőségeket és a szexológusok mellett, a jósolgató asztrológusokat keresik.

         A gyakorlatban tehát, ritkán találkozunk már meg is valósult, kirívóan szélsőséges esettel és a legtöbb esetben olyan tudattalan szexuális vágyak és problémák kerülnek felszínre és kapják meg igazi nevüket, amelyeknek a fel nem fedése és nem tudatosítása menthetetlenül a párkapcsolat megromlásához, illetve a megfelelő szexuális - pszichikai problémák elvastagodásához, megkérgesedéséhez vezetnek, minden gyógyszeres terápia ellenére. A Rákban álló Lilith-tel rendelkező nők esetében, ritkán, de a hétköznapitól eltérően erős és önkéntelen megtermékenyülési vágyat jelez, ami szexuális vágyakban is jelentkezhet, vagy ál-terhességi állapotok produkálásában. De manapság inkább annak szöges ellentétét: az ún. teherbeeséstől való – néha iszonyatig menő – irracionális félelmeket jelez. És ezt minden különösebb (esztétikai, intellektuális, szexuális vonzerő, stb.) külső körülménytől (Pl. a férfi esztétikai állapotától, vagy szexuális vonzerejétől) függetlenül.

         De főképpen jelzi még az otthon- és családalapítástól való irracionális félelmeket is, vagyis a magzatfoganástól, a várandóságtól és a szüléstől, valamint a gyermek-gondozástól való irracionális félelmeket, azok tudattalanul spontán elutasítását, és sokszor kétségbeesett elhárítási vágyát, vagy, amennyiben az illető személy még kora ifjúságában anyává vált és családot alapított, akkor a gyermektől, gyermekektől és férjtől, vagyis az egész családtól való titkos megszabadulási vágyakat, illetve a családtagokkal szembeni, és főként az őt megtermékenyítő férjjel szembeni, rejtett gyűlölködési- és neheztelési hajlamokat, ilyen jellegű pszichés zavarokat, otthon- és családelhagyási késztetéseket. Sőt: a Jupiterrel, vagy a Neptunusszal együtt állva, illetve azoktól támadva, jelzi a családdal szembeni bűnözési, de legalább is a családtagok megcsalására, becsapására és az egész család átverésére, szétverésére, szétzüllesztésére, vagy más családok szétbontására irányuló rejtett vágyakat, de mindenképpen családi immoralitásra vonatkozó ösztönös késztetéseket. A Rákban álló Lilith-tel rendelkező férfinak, olyan tudattalan késztetései – öntudatlan vágyai – vannak, hogy minden megtetsző nőt megszeretne termékenyíteni önkéntelenül is, illetve, ennek szöges ellentéteként, irracionálisan retteg attól, hogy minden nő azonnal “lebubázik” neki, és nem kért felelősséget akar varrni a nyakába, ha szeretkeznének.

         A Skorpióban álló Lilith-tel rendelkező személyek félnek “elfogadni” a komolyabb párkapcsolati kihívásokat (az igazi szerelmi vonzást), mert a tisztító drámai katarzis lehetőségét, a megújhodási kényszert sejtik benne, és azt sem bánják, ha a környezetük szívtelen kalandorként, vagy érzéktelen szajhaként ítéli meg őket, csak hogy a szerelmet ne kelljen komolyan venniük. Persze, azért néha mégis kénytelenek komolyan venni és akkor még nagyobb a baj, mert a drámai átéléstől való félelmük miatt, nem képesek magukat át adni, illetve odafigyelni az őszinte szerelem tisztító hatására.

         A Halakban álló Lilith esetében, férfiak és nők egyaránt, ártatlan áldozatok szeretnének lenni önkéntelenül (lelki és fizikai mazochizmus) és egyben, vagy másfelől rettegnek is ettől a lehetőségtől, annak függvényében, hogy a sorsképletük többi része milyen alkatra utal. Ők azok, akiket a más nemű személyek unos- untalanul meggyaláznak és vagy szellemileg, vagy érzelmileg, sőt, akár testileg is, “eltaposnak”. Ha ez valamiért nem történhet meg (fizikai alkat, társadalmi pozíció, stb.), akkor eme szükségletüket úgy elégítik ki, hogy időnként a modern szado-mazochista szolgáltatásokat veszik igénybe. Mivel az áldozattá válástól félnek is titokban és nem merik őszintén odaadni magukat a szerelemnek, a legtöbb esetben kábítószerezés, de legalábbis alkoholizmus lesz ennek az intenzív más-állapotra vágyakozásnak a következménye. E kábulatra a hamis egység-élményre való sóvárgásuk, az érzelmi szeretet- szomjuk (egységélmény) kielégítésére van szükségük, pontosabban a szeretet - hiány “betömésére.” Nem értik meg, hogy amennyiben ők nem mernek teljes odaadással szeretni, őket sem szeretheti senki igazán.

         Az öncélú szexualitást gyakorló és az anyagi értékrendet követő civilizációban a Lilith áldozatainak a száma rohamosan növekedik. Amennyiben ezt, a bennünk mindent összezavaró, állandóan a más személyre - állapotra és ezáltal még az igazi párjukat megtaláló személyeknek a szexuális képzeletét is állandóan kísértő és zaklató Lilith-nek a hatását képzeletben hozzáadjuk az asztrológiai képletünkből kiolvasható egyes negatív tulajdonságainkkal: az önkéntelen félrevezetésre: hazudozásra, árulásra, csalásra és öncsalásra való hajlamainkkal (Többnyire negatívan fényszögelt Jupiter, vagy Neptunusz), az öncélú kalandra (Nap, Mars, Uránusz), vagy a kényelemre és biztosítottságra való törekvéseinkkel, vágyakozásainkkal (Negatív Vénusz és Szaturnusz), a röghöz kötött és “ésszerű” spekulálásra való hajlamainkkal (Merkúr), a hamis egységesülésre (részleges, alacsony szintű és zavaros: érzelmes), lelki kábulatra, misztikus és irracionális káprázatra, homályos fantáziálásra és támolygásra való késztetéseinkkel (Neptunusz, Plútó), a hamis felelősség- érzetünkkel (Szaturnusz: gátlásosság, aggodalmaskodás, sajnálkozás, stb.), a gyávaságunkkal, vagy az agresszív győzelmi ambícióinkkal és beavatkozási, irányítási mániánkkal (Mars), nem kell csodálkozzunk azon, hogy annyi szerencsétlenséget és betegséget előidéző lelkiállapotokat élünk át intenzíven nap, mint nap.

         Ne gondoljunk másra, csak arra, hogy egy olyan személy aki nem rendelkezik jól működő hibabelátási készséggel és önleleplezési képességgel, mennyit hazudik napjában magának arról, hogy ő miért kell ezt és azt a gonoszságot, vagy csalást elkövesse, miközben a Lilith által megtestesített tökéletességi ambíció, vagy a másságra való sóvárgás, a más nemű személyekkel való, öncélú szexuális egyesülési - egységesülési vágy mozgatja őt majd minden tettében és gondolatában.

         A Lilith által jelölt szexuális perverziókra való hajlamokat, hiába fojtjuk el magunkban és hiába ítéljük másoknál el és hiába büntetjük meg egymást a szörnyű tettek elkövetése után. Ezeket a hajlamokat nem büntetni és lefojtani kell, hanem a tudatosítás segítségével dekonspirálni, és feloldani. És persze, a veszélyes helyzetek” tudatos elkerülésével elkerülni e hajlamok felerősödését. Én is megharagudtam az első horoszkópom elkészítőjére azért amit a Lilithemről írt. Ma, ennek a kis figyelmeztetésnek köszönhetem, hogy “tiszta szívű” személy tudok lenni, mert tudom, hogy mindaz a “tisztátalan ötlet”, ami ködös fantáziámban néha felüti a fejét néha, a tudatosításnak köszönhetően, a valóságban soha nem fog megtörténni.

         Amennyiben tehát tudomásul vettük és elfogadtuk azt a tényt, hogy életünk párjában épp annyira jogosan fejti ki kísértő hatását a Lilith, mint bennünk és ennek tudatában pozitívan válaszoljuk meg azt a kérdést, hogy meg akarunk-e tenni minden szükséges erőfeszítést annak érdekében, hogy együtt maradjunk és ketten, együtt (tehát nem másokkal külön - külön) megkíséreljük az egységesülés misztériumát megvalósítani, ennek a határozott válasznak nem lehet más eredménye, mint a páros kapcsolatunk egységének az összes dimenziók szintjén történő megszilárdulása. Azáltal, hogy a két ember ezt az összehangoltságot eléri (vagyis a közös öröm-élmény érdekében történő nagyobb egymásra-figyelést és segítségnyújtást tudatosan és becsvágy mentesen gyakorolja), az a szeretet-áramlás is létrejön gyakorlatilag, amelyben és amely által spirituális szinten is tudatosodik mindkét félben az, hogy az élettársa, az ő szabad akaratból választott szellemi társa. Az, hogy akárcsak ő, a társa is a test-lélek-szellem egységét megtestesítő spirituális és kauzális lény - Még akkor is, ha az övéhez hasonló, vagy az övénél erősebb, önkéntelen “szajháskodási” késztetésekkel rendelkezik! - és nem csak egy "hús-vér ember", akiknek a testével való szexuális kapcsolat gyönyört szerez az ő teste számára.

         A párkapcsolati (szerelmi - szexuális) zavarokat okozó vetületén túl és azzal együtt, elsősorban spirituális rendeltetési szempontból jelentős a Lilit által okozott problémák (karmikus életfeladatok) természetének az ismerete. Ugyanis a legtöbb vallás és spirituális iskola - mozgalom, a Teremtőtől: az “Istentől” idegen erőnek (a legtöbb esetben: Sátánnak) tulajdonítja a Lilith által okozott természeti, személyi és társadalmi zavarokat és feszültségeket. Különböző fegyelmezési - aszketikus - gyakorlatokkal és (veszélyes) misztikus - mágikus praktikákkal le akarja azokat győzni, ki szeretné iktatni a Lilith hatását, ahelyett, hogy beismerve és megismerve a személy szerinti működési mechanizmusokat, feloldani, kreatív kiegyenlítődési - megváltódási képességgé alakítani. Ezért nevetséges minden olyan jellegű kijelentés például, amit a Jóga gyakorlói szoktak hangoztatni, és ami szerint “Nekem már nincs szükségem a horoszkópom megismerésére, mert a spirituális útra való lépésemmel meghaladtam a horoszkópomból kiolvasható összes meghatározottságaimat és “ELÉGETTEM A KARMÁMAT.” Ennél már csak az a, materialista oldalról jövő magabiztos kijelentés nevetségesebb, hogy "Nekem nincs is karmám, vagy aurám és nincsenek csakráim sem." Persze, betegségei azért még vannak…

         A fenti magatartásnál tehát sokkal egészségesebb a Lilithnek a horoszkóp-pozícióját (a Lilith jegy- és házhelyzetét) megismerni és azt az életterületet, amelyre az a horoszkópház utal, ahol a személyes Lilithünk áll, nagyon óvatosan, maximálisan éberen figyelni és kezelni. Annak minden belső és külső negatív megjelenési formájától óvakodni, nem hagyni magunknak, hogy az ennek az életterületnek a jellegzetes problémáiba különösebben beleéljük magunkat, mert ezeken a területeken nincs ahogy tisztán lássuk, nem vagyunk képesek józanul megítélni azt, hogy hol és kinél van az igazság. Sőt általában pontosan az ellenkezőjét látjuk mindannak, ami spirituális és kauzális szempontból értékes, értelmes és valóságos (tény). Asztrológiai zsargonra egyszerűsítve, úgy is mondatjuk, hogy a személyi horoszkópban a Lilith teljesen átalakítja annak a jegynek és annak a háznak az erőterét, amelyben található, annak a legzavarosabb és legkárosabb negatív megnyilvánulási formáira, vagy éppenséggel a szöges (negatív!) ellentétére.

         Nem csak mások által vagyunk félelmetesen könnyen becsaphatók és félrevezethetőek azokban az életkörökben és azoknak az ősideáknak az eszme rendszerei szintjén, ahol a Lilith jelentkezik a horoszkópunkban (személyiségünkben), hanem elsősorban önmagunkat vezetjük félre a legmagasabb tudatossági szinteken és a legnaivabb módon. Mindaddig, amíg elsősorban a saját Lilith-hez kötődő téveszméinket és rögeszméinket, a saját önfélrevezetési késztetéseinket és e késztetéseknek megfelelő gondolkozási képleteket fel nem ismerjük és folytonosan leleplezve fel nem oszlatjuk, az illető eszmerendszerekre és gyakorlati életkörökre jellemző betegségeket, és zavaros sorshelyzeteket is folyamatosan létrehozzuk.

         A Lilith Teremtés-provokáló, Teremtés-kényszerítő őserő abszolút létének (Abszolút mivoltának) a megértése után, jobban meg lehet érteni a Lilith által megzavart Abszolútumból eredő, az abszolút-rend helyreállításának a szükségében gyökerező, és az Abszolútumból kiváló - abból megszülető Teremtő létrejöttét, és így a Teremtés igazi, "rend-helyreállítási" – okát és funkcióját: a rendeltetését és a teremtés ún. "működési mechanizmusát". Ez által felfedhető minden pozitívan, vagy negatívan, de mindenképpen a sorsunkra és az egészségünkre (mágikusan!) ható és visszaható (Vallásos és nem-vallásos!) HITNEK A RACIONÁLIS ÉS LOGIKUS ALAPJA ÉS OKA. Az tehát, hogy a teremtés és az életünk eredeti oka és funkciója egyetemesen pozitív, csak mi látjuk azt néha negatívnak, mikor azért mert zavaros és kilátástalan helyzetbe kerültünk a saját Lilithünk és a Világ Lilithjének a közös hatása következtében, mikor éppen amiatt, hogy nem tudjuk kielégíteni azokat a Lilit-sóvárgásainkat, amelyeket nem, hogy nem is kell kielégítenünk, hanem át kell változtatnunk a Lilith-sóvárgással ellentétes, pozitív tulajdonságokká.

         A Lilith megértése és leírása által, az Erdélyi Hamvas Béla Baráti Társaság tagjaival együtt, felfedeztem tehát a hosszú évezredeken keresztül a "beavatott" bölcsek, misztikus próféták és vallásalapító szentek által CSAK RÉSZBEN SEJTETT, de teljességében soha senki által meg nem talált - legalábbis eddig még fel nem fedett - METAFIZIKAI KIINDULÓPONTOT ÉS LÉT-ALAPOT: AZ EGYETEMES TEREMTÉS ŐSI SZÜKSÉGÉT és FUNKCIÓJÁT! Vagyis, a LÉTNEK ÉS AZ ÉLETNEK A EREDETI RENDELTETÉSÉT (értelmét) és CÉLJÁT. Azt, a hétköznapi életünkre és egészségünkre és sorsunkra pozitívan visszaható "MÁGIKUS" ősigazságot, amelynek a tudatában és birtokában például, orvosok és bábák nélkül, rövid időben, könnyen és igen kevés fájdalommal szülte meg gyermekeinket a feleségem és több barátnőm, vagy horoszkóp-rendelőm.

         A Lilith megértésének a legfontosabb eredménye viszont az emberi léleknek (spirituális és kauzális struktúrának) a mélyrétegeiben rejlő, családi vonalon az anyai ágon öröklődő, vagyis anyáról leányra és fiúra szálló (az unokáknak anyai ágon átadott) spirituális tévképzeteknek az egyéni karakteri tulajdonságokként, vagyis jellegzetes negatív meghatározódásként átadott szellemi örökség-csomagjainak: az anyai ági családi életfeladat-öröklődésnek a felfedezése és a személyi horoszkópok kauzális értelmezése által történő kimutatási lehetőségének a felfedezése. Vagyis az egyéni KARMA igazi, gyakorlatilag is kimutatható eredetének, valamint az asztrológiai (horoszkóp szintű) kideríthetőségének és kimutathatóságának a felfedezése. Ezek a születésünkkor már az auránkban rejlő, negatív szellemi program-rendszerek lehetnek például irracionális félelmek, vagy természetellenes ambíciók, személy- és személyiség-ellenes, vagy gyermek- magzat és életellenes késztetések, irracionális rombolási és önrombolási, büntetési és önbüntetési, öncsonkítási és öngyilkossági késztetések (önkéntelen és öntudatlan rejtett agresszivitásnak a), vagy szexuális devianciáknak is szellemi okai. Ezernyi személyi horoszkóp elkészítése és megbeszélése (visszaigazolódása) után bebizonyosodott például, hogy azon személyeknek, akiknek a horoszkópjában a Nap, a Hold, a Mars, a Szaturnusz és a Plútó közül minimum három bolygó diszharmonikus fényszögben kapcsolódik egymáshoz, az anyai ági ősei, intenzíven átélt életellenes mentális (érzelmi és gondolati) folyamaton mentek keresztül tudatosan, vagy önkéntelenül, éveken át, huzamos neheztelés és szorongás, rejtett (elfojtott) vagy nyílt gyűlölködés, bosszú vágy, vagy nyilt életre-törés (gyilkosság, öngyilkosság, vagy több abortusz) és felelőtlen átkozódás (kiátkozás) formájában. Ezek, a csecsemő korban is az aurában (tudattalan szellemi lényünkben) lappangó rombolási hajlamok, tizennégy éves korunk után már aktiválódnak és a kamasz kor időszakában érzékelhetően jelentkeznek erős depresszió, türelmetlenség, agresszivitás, irracionális félelmek és öngyilkossági késztetések, vagy a felnőtti léttel és az általános emberi életfeladatokkal szembeni averzió (pl. otthon- és családalapítás, gyermekvállalás és gondozás), az ilyen jellegű általános felelősségeknek az önkéntelen és öntudatlan elutasítása, kikerülésére való öntudatlan törekvések formájában.

         A racionális logikánk számára érzékelhetetlen (manipulatív) hatásukat azonban leginkább, a felnőtt korban fejtik ki, amikor civilizált önfegyelmünkkel magunkba fojtjuk ezeknek az imaginációnkat befolyásoló mentális programoknak a külső megnyilvánulási formáit. Annak ellenére ugyanis, hogy ez a civilizált "önfegyelmező" eljárásunk látszólag mindannyiunk megnyugtatására szolgál, az elfojtás a lehető legveszélyesebb eljárás (mentalitás) mind önmagunkra, mind környezetünkre nézve. Ezek, a mély-tudattalanunkba vésett, életellenes spirituális gócok, minél ésszerűbb és civilizáltabb gátlások alá helyeződnek, annál rejtettebben és veszélyesebben: követhetetlenül fejtik ki romboló hatásukat a láthatatlan és érzékelhetetlen szellemi-lelki folyamatainkon keresztül.

         Mindannyian manipulálva vagyunk ezek által az anyáktól, vagyis az anyai ági női őseinktől örökölt, azok által a tudattalan képzeleti és gondolati és érzésvilágunk mélyrétegeibe lefojtott és így a generációk közötti tudattalan szellemi öröklődést biztosító spirituális memória révén az utódoknak átadott szellemi csomagok által, vagyis az auránkba kódolt, negatív (pl. sors- és Istenellenes, gyűlölködési – rombolási, vagy éppenséggel önámítási) szellemi programjaink által, miközben úgy képzeljük, hogy az értelem által vezetett szabad akaratunkat gyakorolva, pozitív vágyaink és ésszerű erkölcsi világképünk szerint gondolkozunk, érzünk és cselekszünk. Nem tudjuk, hogy ezek miatt, az anyai ágon öröklött negatív személyi programok rejtett, személyi hatásai miatt, illetve az általuk sugallt negatív, szellemi és lelki mentalitások önkéntelen átélése miatt, betegedünk meg látszólag indokolatlanul és miattuk sodródunk olyan konfliktusokba, nehéz és nem egyszer olyan tragikus kimenetelű helyzetekbe, amelyekbe nem csak hogy nem akartunk, hanem amelyekre még csak soha nem is gondoltunk.

         Ezeknek az örökletes (szellemi) romboló programoknak a felfedezésének és a személyi horoszkópok segítségével történő kimutathatóságának a jelentősége nem is annyira a betegség- és konfliktus okozó szellemi gócoknak a tudatosítás segítségével történő megszüntethetőségében - feloldási lehetőségében áll, hanem a kismamák várandósági időszaka, valamint a születés aktusa közben fellépő veszélyes és sokszor tragikus következményeket okozó szövődmények megelőzési és kiküszöbölési lehetőségében. Mert ugyanúgy, ahogy a horoszkópban észlelt rombolási programok jellegének és hatáskörének az értelmezésével, azoknak az életterületeknek a megnevezésével, ahol ezek megnyilvánulnak, meg lehet előzni a betegségek kialakulását, ugyanúgy a várandóság és a szülés közben fellépő, a nőgyógyászok által a "Soha nem lehet tudni" jellegű, felettébb értelmes indokkal illetett szövődményeket is meg lehet előzni. És, végülis ez a lehetőség a teremtés ős-oka és az egész létünk és életünk rendeltetéséből következő létlogika felfedezésének és megértésének a legnagyobb és a legfőbb gyakorlati jelentősége.

         De e tudásnak a gyakorlati haszna mellett, feltétlenül tudnunk kell azt is, hogy a Lilith erejénél csak a Megváltás, vagyis a spirituális boldogsági-állapot ereje nagyobb. Az egyetemes megváltást nem akadályozhatja meg ugyan senki és semmi, de ugyanakkor az emberiség és az egész földi élet (az ember által felelőtlenül összezavart és beszennyezett természet világa) éppen az emberben uralkodó Lilithnek a befolyása alatt álló, természet-ellenes ideológiák, a hamis boldogság-koncepciók, vagyis az embernek megváltással ellentétes alapállása és tevékenysége miatt szenved. És ebben a (fölösleges!) globális szenvedésben a legszomorúbb éppen az, hogy mindössze azért áll fenn, amiért egyetlen olyan megvilágosodott tudós, pap, vagy politikus, akinek a szava a XXI. század elején számítana például, nem ismeri még a Lilith metafizikai és gyakorlati jelentését. És ezért van, hogy ezek, az egyébként jó szándékú és értelmes személyek, a tudatos megváltás helyett, annak az ellenkezőjét, a Lilithet szolgálják, és szolgáltatják: a tudomány-követőkkel, a vallásos hívekkel és választópolgárokkal egyaránt. Persze, teljesen fölöslegesen.

         Márpedig igen elszántnak kell lenni ahhoz, hogy a Karmánknak a Lilith jellegű részétől, leegyszerűsítve: a belső, személyes Lilith negatív hatásait feloldjuk és meghaladjuk (Mivel eredendően negatív erő, pozitív hatásai nincsenek. Ezért furcsa például az is, hogy egy - egy számítógépes horoszkópkészítő program bejelöli a Lilith pozitív fényszögeit is. Talán már a Lilith hatásaira is jósolgatnak a Lilith lényegét nem ismerő, és ezért annak a hatása alatt álló asztrológusok? Hát lehet-e csodálkozni a politikusokon és lehet-e haragudni rájuk ezek után?), amikor a környező világ, sőt a családi környezetünk tagjai is a kauzális és spirituális önámítási: kábulási – szédülési, illetve mások kábítási és szédítési lehetőségeinek logikája szerint, Hamvas Béla szavaival: a létrontás logikája szerint, vagyis a Megváltás logikájával ellentétesen gondolkozik. És, amint azt a fentiekben láthattuk, ebben a Megváltással szembeni logikában, az öncélú böjtölés, vagy más formái az aszkézisnek és az öngyötrésnek (pl. öngyalázás, önbüntetés, stb.) éppen úgy bele tartoznak, mint a legvadabb kapitalista, vagy szocialista világiság, a radikális kegyetlenség és a liberális dekadencia összes formái. Annak tehát, akinek elege volt ezekből a kórházak intenzív, vagy öreg-elfektető osztályain végződő, szédelgési létformákból, nagyon éberré kell válnia, amennyiben nem akarja a Lilith egyik hatását és személyes megnyilvánulási formáját, annak mindössze az ugyanannyit érő, ellentétében megélni és folytatni. És az éberség itt az a kulcsszó, amely a megváltáshoz vezet, ami azt lehetővé teszi. Az éberség a Megváltás eszköze és a teljes és legfőbb éberség elérése, a Megváltás célja is ugyanakkor! Ahogy Hamvas Béla írja: az éberség a Véda, és a Véda tudása az Atman tudása.

         A Lilith megismerése tehát a Lilith-állapotnak az ellentétéhez: az éberség megszerzéséhez és fokozásához kell, hogy vezessen, mivel csakis spirituálisan éber állapotban vagyunk képesek a tényleges és a teljes kiegyenlítődésre, a bennünk levő teremtési őserők egységének a megvalósítására, a Jin és a Jang külső és belső egységére és életfeladatainknak az egészségben és boldogságban történő beteljesítése: az abszolút létnek a földi átélése után, a abszolútummal való egységesülésre, az abszolútumba való visszaolvadásra. Ahhoz viszont, hogy mindez realizált realitás legyen és ne misztikus fantazmagória, elszántan kell akarni éberré válni, ébernek lenni és éber maradni, vagyis normálisnak és természetesnek lenni, tudván azt, hogy az absztinencia, a böjt, az aszkézis és a szüzességi fogadalom, mindössze erőszakolt józansághoz vezethet, de spirituális éberséghez semmiképpen. Mert minél inkább el akarok fojtani valamilyen belső késztetést, és nem számolok az elfojtásnak a visszaható hatásával és a befolyásával, annál biztosabb, hogy nem a megváltással egy irányban, hanem azzal ellentétesen haladok: vissza- élek, rosszul - járok, ahogy a magyar nyelv logikája is mondja.

         Hamvas szavaival: Amennyiben egy kis férget fedezek fel a lelkemben (vágyaimban, visszatérő képzeletvilágomban), nem az a helyes tett, ha visszanyomom a sötét lyukba, ahonnan előjött, mert ott, a sötétség erőit magába szívva hétfejű sárkánnyá változik, kitör és elnyel engem. Amennyiben viszont felemelem, és a fénybe tartom, akkor vagy elég a fény erejétől, vagy megtisztul és a barátommá – segítő társammá (pozitív képességemé) változik.

         Emlékezzünk arra, hogy a teremtés előtti állapotában az Abszolútum is megpróbálja elnyomni a Lilithet, de az eredmény még rosszabb és ahelyett, hogy a rossz-létet okozó kaotikus örvénylés megszűnne, a bőszült abszolút haraggal, az Isten haragja állapota megjelenésével tetőződik. A megoldás tehát nem az elfojtás, hanem a fénnyel (értelemmel) átvilágított és feltöltött kiengedés (a materializáció) és a kiegyenlítődési próbatételekben (a tűzpróbában: a gyakorlatban és a harcban) való megmérettetés, megtisztítás és integrálás. Mindennek helye van a teremtésben de ez a hely a megváltás - kiegyenlítődés logikája szerint alakul és rendelődik ki minden, és mindenki számára, de vigyázat: nem a hamis kiegyenlítődés logikája szerint! Asztrológusi és a létfolyamatok logikáját éberen figyelő magánemberi tapasztalatom az, hogy a tragikus és váratlan sors-visszahatások nem az általános agresszivitás mellett, esetleg a kegyetlenség ódiumát is felvállaló személyeket érik, hanem azokat a személyeket, akik a képzeleti agresszivitás mellett, a hamis kiegyenlítődési formáknak (pl. a "megható" szentimentális magatartásnak) a kiemelt megtestesülései, mint amilyen például az angol Diana hercegnő volt.

         A legveszélyesebb magatartás tehát, amikor az ember, elsősorban magát ámítva, intenzíven és nem lelki, hanem szellemi agresszivitás szintjén éli át azt, hogy neki van igaza a világi logika szerint, holott, a megváltás-logika szerint nincs igaza, és minderre ráadásként, hamis boldogsági (feldobottá) állapotba ringatja magát, egyszerű lelki önámítás, vagy valamilyen mesterséges boldogsági állapotot (kábulatot) okozó anyag (táplálék), vagy ital elfogyasztása által. – A tudatos kábítási eljárások különböző formáira, a cigarettától a vérbe fecskendezett kábítószerekig – bár szintén a Lilith-tel, különösen annak a Halakban és/vagy a XII. házban elfoglalt pozíciójával, illetve a Jupiterrel, a Neptunusszal és a Plútóval alkotott negatív fényszögeivel –, nincs amiért kitérni, mivel ezek már a tudatos környezet- és önszennyezés, valamint önrombolás szférájához tartoznak, és azok a személyek, akik a kiegyenlítődésnek ezt a hamis formáját gyakorolják, már nem is akarnak spirituálisan felébredni és éberré válni.
         Sőt: a szélsőséges példák is (Pl. Diana hercegnő, aki óriási összegeket költött a jósolgató asztrológusoknak, azok ámítási szolgáltatásaiért), csak arra jók, hogy a jelenségre egyértelmű példát kapjunk, mivel igazából se szeri se száma azoknak a, hétköznapi szinten normálisnak képzelt és ítélt kábulási lehetőségeknek, amelyek fölött nap, mint nap behunyjuk a szemünket, illetve, amiről soha ne is gondoltuk volna, hogy fizikai, érzelmi, gondolati, vagy spirituális kábító hatása van a szervezetünkre, a lelkünkre, vagy a szellemünkre. A legnagyobb szellemi kaland talán éppen ez, és a legnagyobb bátorság ahhoz kell, hogy felfedezzük és elengedve, megszabaduljunk azoktól a kábulat - okozó táplálékoknak és italoknak a fogyasztási vágyától és azoktól a belénk nevelt létrontási szokásoktól, életnyerési - sors-kicselezési trükkök használatának a reflexitől, és azoktól a képzeletünket szennyező ideológiáktól és eszméktől (Például az izmusok eszmerendszereitől), amelyek lehetetlenné teszik, azt, hogy tényleg egészségessé és boldoggá váljunk. És anélkül persze, hogy a fanatizmusnak és a dogmatizmusnak, a "hétköznapi" kis kábulatoknál is veszélyesebb túlzásaiba esnénk, mivel az megint csak a Lilith állapotba való visszaszédülést eredményezi.
         Ez a sok külső sikerrel és még több belső kiábrándulással járó önmegfigyelés, ez a kalandos belső utazás (ez személyes odisszea) viszont mindenki számára egyéni színezetű és elsősorban a horoszkópjában feltérképezett Lilithjének a jegy- és házhelyzetétől, valamint a fényszögeitől függ össze. Azzal tehát, hogy a személyes önámításra való hajlamunk és testi, lelki, vagy szellemi, sőt: a spirituális kábulatra való vágyakozásunk, az élet és a szellem milyen jellegzetes területeivel áll kapcsolatban, és a legnagyobb (vallásos kábulathoz visszasüllyesztő) badarság lenne ehhez a kalandhoz, és erre az egyéni "kábulat-okozó, gyengeség-vadászatra" recepteket adni. De segíthet talán egy-két személyes példa. És nem is azzal kapcsolatosan, hogy a Lilith legdurvább és ezért az asztrológus, és sokszor a családtagok, az élettárs, vagy a munkatársak számára is egyértelműen jelentkező megnyilvánulásai és a jellemben jelentkező együgyűségei, mint például a súlyos rögeszmék, vagy a kiskorúak megrontásán keresztül érvényesülő szexuális devianciák mennyi zavart, mekkora bajt és főképp: mennyi és milyen nagy betegségeket okozhatnak! Ezekről van asztrológiai, pszichológiai, pszichiátriai és szociológiai, vagy éppenséggel művészi leírás épp elég. De ki gondolná például, hogy bizonyos, mások számára egészségesnek számító tápláléknak a nagyobb mennyiségű elfogyasztása, mint amilyen vöröshagyma, az én esetemben pl. egészség-károsító, kábulat-okozó sóvárgásnak és szokásnak bizonyult? Évekig – a jelenség észlelése után, hét évig! – kínlódtam az orvosilag elmúltnak (gyógyultnak) nyilvánított bélbetegségeim után maradt bél-érzékenységemmel, mivel, nem értettem, hogy az, az "egészséges" növény, amelyet minden orvosi és természetgyógyászati szakkönyv gyógyhatásúnak ír le, nekem azon kívül is rosszat tehet, hogy erősen csípi a meggyógyult, de érzékeny végbelemet. Úgy képzeltem ugyanis, hogy az nem a hagymával, hanem csak az én beleimmel van a baj, aminek egy idő múlva, a tökéletes gyógyulás bekövetkezésekor, el kell múlnia, és időnként újra és újra, jól bezabáltam a családom által fogyasztott és számukra nagyon is javallt, ínycsiklandozó hagymából. Persze, az azonnali hatás mindig jó volt, a hosszú távú és hosszan tartó következmények viszont, még fájdalmasak is!
         Szerencsémre a feleségem is metafizikus – asztrológus, ő is megfigyeli mind az általános külső jelenségeket, mind önmagát, sőt: a gyermekeinket is, olvas, összevet, következtet és szintetizál, mint én. És nő, vagyis családanya lévén, táplálkozás szempontjából részletesebben tájékozódik. Közös – részemről már kétségbeesett – beszélgetéseink egyikén jöttem rá, hogy nem csak azért kívánom a hagymát akkora mennyiségben és úgy fogyasztani, mint az almát, mert az illata kívánatos és mind a "Skorpiói" szájínyemnek, mind a gyomromnak rendkívülien jól esik az íze és a csípése, hanem azért is, mert ekkora mennyiségben fogyasztva (másfél - két fej), számomra legalábbis, akinek a keményen fényszögelt Lilithje, a Marssal együtt áll, már egyfajta kábulatot is okoz. Sőt: másnap majdhogynem olyan rossz közérzetet, mint amilyeneket annak idején éreztem, amikor alkalmanként, egy - egy családi ünnep, vagy baráti mulatság ürügyén, jól a pohár fenekére néztem. És csakugyan: nem véletlenül nevezi a magyar nyelv a rosszul-létet hagymázas állapotnak! Ezután a felismerés után, már nem volt nehéz a hagyma fogyasztásról – legalábbis hosszú-hosszú ideig – lemondanom, hiszen, rég óta világos számomra, hogy a végbélhurut és a végbélrák a legmagasabb szintű önámításnak és a huzamos kábulatnak a betegsége (is), hiszen ha valamit nem dolgoztunk fel helyesen (nem értettünk meg jól, a jelenség kauzális mélységei szintjén), akkor el sem szabad azt engednünk. – Csak azt szabad elengednünk, amit előzőleg jól megfogtunk: jól felfogtunk. És viszont: ha úgy engedünk el valamit, hogy nem értettük azt meg, törvénytelen tettet hajtunk végre spirituális és kauzális (kiegyenlítődési: megváltódási szempontból) és a következménye ennek az elengedő szervünknek: a végbelünknek a megbetegedése. És ha másért esetleg ne, de ezért nagyon is igen: a törekvésem az hogy, ahogy részeg állapotban nem, úgy hagymázas állapotban sem, akarom érezni és tudni magam a hátra maradt életem végéig, amennyiben ez csak rajtam múlik! Hiszen mindaddig, amíg a Marsnak analogikusan megfelelő táplálékot fogyasztottam a természetesnél nagyobb arányokban öncélúan, végeredményben a horoszkópomban a Marssal együtt álló Lilith, ártatlannak, sőt: egészségesnek látszó kísértésének (hívásának!) tettem öntudatlanul eleget.
         Gondolom, ez eléggé érzékletes példa ahhoz, hogy az egészségesen és boldogan élni szándékozó olvasó rájöhessen, mennyi lehetősége van arra, hogy spirituális fejlődési irányával szembe: "visszaéljen" és önmagát a személyes Lilith-kábulatában tartsa, , éppen akkor, amikor úgy véli, hogy éberebb az éjfélkor vadászni induló bagolynál is, akárcsak a nagy spirituális blogger, Nagy Attila Puli, az egyik volt államvédelmis besúgóm, aki a II. horoszkópházában található Sárkányfarka által jelzett karmáját verklizi az által, hogy nem akar még csak a saját önfenntartása érdekében sem dolgozni (És a nagyokos még keleti misztikával kevert filozófiát is gyártott a munkakerülése indoklására!), és így, metafizikai szempontból eleve törvénytelenül él. Valamint a X. Házban álló Lilithje által jelzett közösségi-élet szerinti karmáját is csak erősíti, a székelyföld anarchista prófétája: Nagy Attila Puli az által, hogy a közvetlen szomszédaival, és az egész falú közösségével megutáltatta magát és az interneten boldogot és boldogtalant egyaránt támad öncélú és igazságtalan, de meg kell adni: zagyvaságukban is fantasztikusan érdekfeszítő internetes „esszéivel” és kritikáival.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése